Повідомити про помилку

У Криму аптеки відчувають дефіцит лікарських препаратів

18 серпня 2021 14:54
Суспільство
views 119
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Так званий глава окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов повідомив, що в Криму з'явився дефіцит 339 найменувань лікарських препаратів. Про це він сказав 18 серпня під час оперативного штабу щодо ситуації з коронавірусом.

«Проведена ревізія лікарських препаратів. Встановлено, що у нас по 339 найменуваннях є дефіцит сьогодні. На сайті „Крим-Фармації“ ця інформація за найменуваннями, за термінами доставки. Кінцевий термін – 1 жовтня: з усіх найменувань усі позиції повинні з'явитися на „Крим-Фармації“, щось може бути відсутнім у пунктах роздрібної доставки, але має бути на складі», – сказав Аксьонов.

Раніше російська влада закликала кримчан в умовах дефіциту ліків не купувати препарати з материкової частини України.


Взимку представник Росздровнадзору повідомив, що в Криму спостерігається дефіцит препаратів, які призначають пацієнтам із новою коронавірусною інфекцією.

Представництво президента України в АР Крим висловило тоді стурбованість через ситуацію, яка склалася на півострові у зв'язку зі зростанням кількості хворих на коронавірус і дефіцитом ліків. У відомстві називали її «критичною» в умовах пандемії та закликали «реагувати на виклики, пов'язані з гуманітарною кризою в Криму».

Віцепрем'єр-міністр України, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков раніше стверджував, що українська влада готова розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні з Кримом через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та дефіцитом ліків на півострові.

Жителі півострова скаржилися на відсутність якісної медичної допомоги та ліків, проблеми з водопостачанням та забезпеченням технічними засобами людей з інвалідністю, невпорядковані селища, а також проблеми з автобусним сполученням з сусідніми населеними пунктами. Скарги також стосувалися зростання кримських цін, у першу чергу, на продукти.

Коментарі

Інші новини по темi