У Держдепі розповіли про терміни вступу України до НАТО. Членство країни в НАТО навряд чи буде схвалено протягом найближчих 10 років. Про це повідомляє Associated Press.

«Високопоставлені представники Держдепу сказали Україні, що її членство в НАТО навряд чи буде схвалено протягом найближчих 10 років», – процитувало агентство слова чиновника.

Зазначається, що Білий дім може підштовхнути Київ, до нових кроків стосовно окупованого Донбасу. Зокрема, можливо, дозволити їм контролювати охорону здоров'я, поліцію та школи.


«Але я не бачу, щоб Вашингтон підштовхував українців до кроків, які б поставили під загрозу їхній суверенітет чи здатність національного уряду, коли мова йшла про прийняття рішень»
, – додав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

Раніше голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що не очікував, що сили НАТО будуть боротися з Росією з українськими військами в разі вторгнення, проте розраховував на підтримку Альянсу.

«Ми просимо допомогти нам уникнути війни або, якщо у нас немає альтернативи через готовність Росії почати війну, допомогти нам зміцнити нашу армію„, — сказав міністр закордонних справ.