Повідомити про помилку

Британія може перекинути спецназ в Україну через загрозу військового вторгнення РФ

14 листопада 2021 16:45
Події
views 1011
shares 18
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Великобританія може перекинути до України до 600 британських військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації. Оперативна група готова розвернутися на українській території в стислі терміни. 

Про це у неділю, 14 листопада, повідомило видання The Mirror із посиланням на власні джерела. Як зазначив співрозмовник журналістів, військових уже попередили про можливе відправлення в Україну «в дуже стислий термін».

Це представники спецназу SAS (Special Air Service – Спеціальна повітряна служба), медичні працівники, зв'язківці та інженери. Крім того, до групи увійдуть близько 400 десантників 16 повітряно-штурмової бригади. Її база розташована я у місті Олдершот. Усі вони готові до екстреного відправлення до нашої держави, якщо це знадобиться.

«Підрозділу бригади було сказано, що його, можливо, буде треба розгорнути його в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їх оснащення упаковано, і вони готові летіти до України і або приземлитися, або десантуватися з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків», — повідомило джерело.

За інформацією, отриманою виданням, підготовка розпочалася відразу після того, як глави оборонних відомств країни та MI-6 (Секретна розвідувальна служба Міністерства закордонних справ Британії) повідомили, що російський президент Володимир Путін становить для Заходу та України «явну та реальну небезпеку».

Зі свого боку генерал Нік Картер – високопоставлений військовий офіцер Великобританії зазначив, що на сьогодні є ризик виникнення «випадкової», але найбільшої війни між Російською Федерацією та Заходом. За його словами, цей ризик найбільший із тих, що будь-коли існували.

Коментарі

Інші новини по темi