Повідомити про помилку

Компанії BP та Shell відмовилися від російських нафти і газу

8 березня 2022 14:39
Події
views 1056
shares 30
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Транснаціональна нафтогазова компанія BP відмовляється від закупівлі російських нафти і газу. Рішення прийнято через війну Росії проти України.

BP не буде укладати нові угоди на покупку нафти і газу з Росії. Також вона виходить з усіх спільних нафтогазових проектів.


Також, британсько-нідерландська нафтогазова компанія Shell оголосила про відмову від російської нафти та газу.

Як повідомив Bloomberg, Shell припинить спотові закупівлі російської нафти, але це буде лише першим кроком. Також компанія відмовиться від участі у всіх нафтогазових проектах у Росії.

Компанія також оголосила про поступову відмову від закупівель російського трубопровідного газу та ЗПГ (LNG, скраплений газ). Загалом Shell продасть свої 27,5% акцій ЗПГ-заводу «Сахалін-2», по 50% у підприємствах «Салим Петролеум Девелопмент» та «Гидан Енерджі», а також залишить свої спільні підприємства в «Газпромі» та пов'язаних з ним організаціях.

Як пояснив народний депутат України Ярослав Железняк, таке рішення Shell матиме серйозні наслідки. По суті воно означає, що компанія:

- закриє свої АЗС у Росії;

- припинить виробництво авіаційного палива та олії в РФ.

«Раніше саме Shell була тією єдиною компанією, яка купила російську нафту з величезною знижкою. Природно потрапила в скандал, намагалася викрутитися, що пожертвує частину грошей на підтримку України, але в результаті їх дотиснули», – заявив Железняк.

Увага!

Найоперативніші новини зараз на нашому телеграм каналі https://t.me/site_ua

Приєднуйтеся! Слава Україні. Разом переможемо!

Коментарі

Інші новини по темi