Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія вважає, що Рада має застосувати санкцію у вигляді позбавлення права на відвідування п'яти пленарних засідань проти народних депутатів Миколи Тищенка (фракція «Слуга народу») і позафракційного Гео Лероса, передає «Укрінформ».

«Завжди в конфлікті винні дві сторони. Тому мені здається, що треба прибрати обох (відсторонити від участі в п'яти пленарних засіданнях — ред.), щоб вони трошки поміркували„, — сказав він.

Він додав, що депутати вже звернулися до Голови ВР Дмитра Разумкова, щоб він направив відповідне подання до Регламентного комітету.

Арахамія очікує, що комітет ухвалить рішення щодо цього наступного тижня і передасть його до сесійної зали. На пленарному тижні з 21 по 24 вересня Верховна Рада зможе проголосувати за відсторонення обох депутатів від п'яти пленарних засідань.

Читайте також: У Раді «слуга» Тищенко виштовхав Лероса з трибуни під час виступу: той говорив про «Вагнергейт»

Він зазначив, що буде підтримувати таке рішення і агітуватиме інших колег голосувати.

«Якщо ми зараз не створимо якийсь механізм превенції таких подій, вони будуть через день... І будуть всі битися в цьому парламенті. Треба щось робити. У нас тільки один зараз, на жаль, є інструмент, яким чином можна покарати депутата за те, що він якось себе поводить у Верховній Раді. Тому ми спробуємо це зробити. Це превенція для всіх інших. Якщо всі інші побачать, що це працює, тоді вони просто не будуть цього робити„, — сказав «слуга».

Гео Лерос різко відреагував на таку пропозицію голови фракції, з якої його виключили за критику та оприлюднення плівок брата голови Офісу президента Андрія Єрмака, який продавав держпосади.

«Зеленський дав команду Арахамії здійснити відсторонення мене від засідань Верховної ради „начебто“ через бійку з Тищенком!
Уявіть цинізм цих виродків! Подивіться відео, не було ніякої бійки! Ця збочена мавпа, яка в дев'яності торгувала героїном, вдерлася за трибуну і намагалася мене кудись тягнути…де тут бійка???» — написав Лерос.

«Цікавий інструмент вигадав Зеленський, щоб не чути моєї критики в залі: на мене кожен раз буде кидатись ця тварина, після чого мене на 5 засідань позбавлятимуть права відвідувати засідання ради! Це нові стандарти Зеленського, звикайте!  Януковичу таке навіть не снилось!» — додав він.