Грудень, 2019

5e023db8d686e.jpg

Сумний та невеселий сидів Олександр Семенович на високому березі річки Саксагань та мугикав собі під ніс:
Хорошо в дєрєвнє лєтом
клєїтся гавно к штіблєтам...

Його товариш, проффесор Сергій, сидів навпроти і підкидав у вогонь шматки вугілля, яке диміло чорним їдким димом. Вугілля він діставав з принесеного з собою пакета, створеного в результаті гідролізу естеру (з утворенням спирту і оцтової кислоти)ацетилцелюлозної плівки. На пакеті було написано Лє Сєльпо.
Підкидаючи, він крутив в думках текст з лекції в радянському інституті — направление ветра определяется той стороной горизонта, откуда он дует. Вітер дув північно-східний, але чомусь весь час в сторону Олександра Семеновича. За півгодини той ставав все більше схожий на чорта з вертепу у Івано-Франківську.

- Саша, я тут ось що думаю... Тікать твому Вовє надо... в любую другую страну...



5e023e05138e8.jpg

Сумний та невеселий, сидів в своїй квартирі на Тьоплом Станє, в недалекому минулому -великий друг українського народу та поборник демократії Серйожа Стєпанов.
Сидів і розглядав сплюндровану криптоферму...
- Вєсь майнінг псу под хвост... даже в ноль нє вышєл... а вот тєпєрь і ващє всьо сдохло... Відно клімат в Россії не такой как нада... і дєвкі мєня нє любят... Надо валіть в любую другую страну — бо всьо пропало...

Потім налив собі дешевого шнапсу. Випив і запостив у Фейсбук:
«А устрою ка я у себя небольшой хохлосрач, можно?
Всё же, в Украине огромное количество людей с совковым мышлением. Ну вот как можно сначала говорить, что Чечня должна быть независимой от РФ, а потом обвинять РФ в нападении на Донбасс и захвате территорий? Или одно, или другое, не? И это ведь утверждают одни и те же люди. Тьфу, блин, Вы сначала Нафтогаз разделите на части и приватизируйте, земельный кодекс примите, налоги снизьте, Приватбанк и Ощадбанк продайте, да хоть бы тот же Одесский припортовый завод. Вот честно, заслужили то, что имеете»

Відразу відчув полегшення. Ідея прийшла сама собою:
- В Таіланд надо валіть, а нє в любую другую... Пусть там дєвкі і нє савсєм дєвкі... пусть за дєньгі... пусть через одного отказывают — но всьо же лучше, чєм в этой вєчной слякоті і мєрзлотє... і хахли ісчо эті в корєнь заїпалі...

5e023e6923f9a.jpg

Советскій союз помалу доходив. Разом з усіма своїми комуністами. Він вже навіть не вставав. Навіть на коліна. Інколи, як від розряду струму, він здригався, і тоді через синьо-червону піну з рота, булькало словами: рынок земли...мышебратья... игорный бизнес... мы адин на рот.., а потім далі нерухомо лежав головою в подушку..

....................................................................

PS:
Сирожа, фигня в том, что Чечня выше гор. А Донбасс — это Украина. И не только Донбасс..

А пан проффесор мабуть має рацію..

............................................................................................

PPS:

Якось у Волгограді. Гастролі дитячого театру. Вистава українською. Дєті нє панімают, і треба щось робити. Комуністичний уряд прийняв рішення — треба посадити в залі баришню з мікрофоном для синхронного перекладу. Виглядало це так:
Оригінал:
- «Батько має рацію, вам слід піднятися нагору»
В перекладі:
- «Отец имеет рацию, вам следует подняться наверх»

Цікаво про що думали діти – на пса батькові рація в цій ситуації, а якщо вона в нього і є, то навіщо на ній акцентують..? і ваасче странные эти украинцы какие то...

Сирожа, ты тот спектакль не смотрел часом..?

5e023f1fb6f0a.jpg