Ну що ж, є Рішення Конституційного Суду. Указ президента відповідає Конституції, виборам — бути.

І якщо ви думаєте, що це рішення погане через дострокові вибори — то ні. Немає великої різниці щодо дати проведення — навряд чи дуже змінилася б картина парламенту.
Є дещо інше.
Справа в тому, що на відміну від рішень інших судів, у рішеннях Конституційного Суду має значення кожне слово, а не тільки резолютивна частина (у інших теж і вступна, і мотивувальна, але все-таки там може бути ще питання конституційности, ще рішення можна оскаржувати). А усе, що сказали судді КСУ — це і є конституційно. І цим нерідко користуються юристи та адвокати — посилаючись саме на якусь частину тексту рішень КСУ.
А що ми маємо у рішення щодо виборів?
А ось це (виділив основне знаками оклику): ".. носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ; народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування (частина друга статті 5 Конституції України). !!!! Це засадниче положення конкретизується приписом статті 69 Конституції України !!!!! про те, що народне волевиявлення здійснюється через вибори.
Конституційний Суд України констатував, що !!! розв'язання конституційного конфлікту народом !!! шляхом проведення позачергових виборів до Верховної Ради України відповідає вимогам частини другої статті 5 Конституції України."

Тобто — розв'язання конституційного конфлікту здійснюється народом відповідно до статті 69 Конституції. Ніби ок, правда?

Але є одне "але". У статті 69 є ще трохи тексту, а саме вона звучить як "Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії."

Референдум слово є? Є.

Одночасно статтю 69 вже тлумачив КСУ 16 квітня 2008 року у рішенні № 6-рп/2008. І було там сказано таке:
"Положення .... статті 69 Конституції України слід розуміти так, що рішення всеукраїнського референдуму щодо прийняття законів є остаточним і не потребує будь-якого затвердження, в тому числі Верховною Радою України."

А тепер — результат.

Розв'язання конституційного конфлікту здійснюється народом відповідно до статті 69 Конституції. Тобто і через референдум, результати якого є остаточними.

---

Ось вам і пряма демократія, ось вам і референдум.
Тепер, якщо є невирішені питання — можна провести референдум. Неважливо, яка процедура. Провести можна і спитати в "народу". А нарід у нас вже проголосує як треба.