Два роки тому я якийсь час бігав щоранку по Стрийському парку. Десь тоді якраз помінялося його керівництво, і почали зрізати погані дерева та гілки, вони лежали усюди по парку.

Сьогодні я знову бігаю.

І — вимощені наново доріжки, під деревами достатньо чисто, видно траву, старі дерева забрали, об гілки ноги не побити. Входи старих будівель, що раніше слугували туалетами для безхатьків, забиті дошками, один великий будинок розбирають — на його місці буде щось нове. У ставку знову з'явилися чорні лебеді. Прочищене і підсвічене джерело, що впадає в ставок.

Чи все зроблено за цей час? Ні. Я б хотів повного «перезавантаження» будівель, щоб було видно стратегію розвитку парку. Щоб нарешті або узаконили ресторан над оранжереєю, або знесли його — займає багато місця. Щоб зробили більше майданчиків для розваг з дітьми, і щоб вони були безпечні.
А ще — щоб робили інші парки, скажімо, Снопківський, у якому комунальні працівники були ще напевно за Союзу.

Можливо, у Стрийському парку обійшлося без корупції? Ага, у найвідвідуванішому парку в майже центрі Львова будівництво навряд чи є безкоштовним і прозорим. Взагалі у Львові закопується стільки грошей, що скоро вони будуть проростати крізь землю.

Я не буду голосувати за Садового, якщо він знову піде в мери — до нього цілий віз запитань.

Але це точно не означає, що я буду голосувати за якогось відомого актора Театру ім. Заньковецької, бо він пародіює мера і показує гарні сцени. Навіть якщо у нього власна трупа і він заробляє великі гроші на гастролях по Україні та за її межами.

Бо для того, щоб керувати містом, треба хоча б розуміти, чим ЛКП Зелений Львів відрізняється від ЛКП Львівводоканал, і чому тепер пустий будинок Укрсоцбанку — це погано, а навпроти — будинок Укрексімбанку — це добре. Цей актор у таких справах поняття зеленого не має.

І це тільки місцевий рівень і комунальні питання. Без врахування інтересів місцевих олігархів та інших проблем

А ви обираєте Президента для цілої країни в час війни.

P.S.
Я згадував про чорних лебедів? Так, чорні лебеді.