Поки всі пишуть про війну і ціну на газ, вирішила написати щось позитивне. До вашої уваги — українці, котрі у 2018р. продемонстрували нешаблонність мислення.

Отже, у довільному порядку.

1. Автобус-позашляховик

Продавець транспортних засобів Вахтанг Джукашвілі зауважив, що клієнти іноді замовляють по кілька позашляховиків, щоби доставити у пункт призначення більшу групу людей. Це наштовхнуло його на ідею створити позашляховик, котрий міг би перевозити більші групи пасажирів. Разом із партнеркою Юлією Хомич вони заснували компанію Pulsar Expo і з нуля розробили перший у світі автобус-позашляховик — Torsus Preatorian.

5c0947a07b025.jpg


2. Вічні блокнот і олівець

Винахідники: київські 11-класники Катя і Микита.
Олівець виготовили зі сплаву 5 металів. Секрет олівця у процесі окислення, він малює як звичайним олівець і легко стирається.
Блокнот зроблений із синтетичного паперу з пластмаси, він — водонепроникний. У ньому можна писати звичайною ручкою, а потім побризкати антисептиком для рук і витерти напис.

5c0948349edf0.jpg


3. 1 Мільйон Лінків

Анонімний вчитель математики з Львівщини публікує на своєму сайті числа і продає їх в якості вічних рекламних лінків, по $25 за штуку. Він планує опублікувати 1 мільйон чисел і, відповідно, заробити 25 мільйонів доларів. Вийде? Спостерігаємо.

5c094aaf9dfbd.jpg


4. Українка у списку BBC 100 Women 2018

Українка Лариса Михальцова увійшла до списку 100 найбільш надихаючих жінок світу за версією BBC. Чому? Та тому що після 40 років викладання гри на баяні пенсіонерка не побоялась змінити амплуа і у віці 63 років стати успішню фотомоделлю. Надихаюче, чи не так?

5c09567f1011b.jpg


5. Тачка-робот

Тернополянин Петро Головатий, фізик за освітою і дизайнер меблів за професією, зізнається, що не любить працювати на городі. Отож, він зробив собі помічника: тачку, котра не потребує послуг тачководія. «Я не ношу відра. На роботі є кнопка, натискаю і робот на 1 метр підїжджає – так він поряд біля мене везе відра, а я і ще хтось закидаємо картоплю.» — пояснює винахідник. А ще в тачки є пульт дистанційного керування: це якщо треба їхати на більшу відстань. От такий от тачкодрон, чи driverless tachka.

5c094c4611deb.jpg


6. Глушник для калаша

58-річний рівнянин Сергій Марков зробив і запатентував глушник власної конструкції до АК-47. Стверджує: перевага його виробу над вже існуючими аналогами — ціна. Технологію тримає в секреті, винахід запатентував. Кілька десятків виробів вже передав на фронт, відгуки позитивні.

5c094d0e9d40c.jpg


7. Фудблогерство і спаржа

Мешканка Дніпра Юлія Горб сфотографувала спаржу і посіла 2-ге місце у номінації Food Bloggers на міжнародному конкурсі Pink Lady Food Photographer of the Year 2018 у Лондоні. На конкурс надійшло 8000 робіт із 60 країн світу.
«Вийшла на базар, побачила красиві овочі, принесла додому, вийшла на балкон, а там гарне світло — діватися нікуди», — розповідає Юлія, як зробила переможну фуд-світлину.

5c094ed12a6d6.jpg


Можемо? Можемо!
Тож дерзаймо!