Для українських друзів.

Бачу, що Україною йде хвиля дезінформації про те, що Білий Дім нібито заморозив військову допомогу Україні, включаючи летальне озброєння.

Знайте, що це ніщо інше, як свідома дезінформація.

США вже надали Україні у 2021 році у повному обсязі військову допомогу на $275 мільйонів, рівно на ту суму, яка передбачена оборонним бюджетом США на 2021 рік. Пентагон опублікував офіційні повідомлення та звіти про цю допомогу 1 березня (на $125 мільйонів) та 11 червня (на $150 мільйонів).

У статті у газеті Вашингтон Пост за 15 червня та у її переказі у Politico 18 червня йдеться про те, що навесні, під час максимальної концентрації російських військ на кордоні з Україною та загострення ситуації на фронті Білий Дім розглядав можливість надати Україні додаткову військову допомогу, не передбачену бюджетом (тобто допомогу, яка би оплачувалась резервними фондами американського бюджету), обсягом $100 мільйонів, включаючи різні види зброї. Але після деескалації ситуації на кордоні, Рада Національної Безпеки рекомендувала відкласти рішення про надання цієї допомоги.

Коли це подається у вигляді твітів на кшталт «Байден заморозив військову допомогу Україні», без коментарів, посилань та пояснень, то це є дезінформацією.

На жаль, розповсюджується подібна дезінформація в українському інформаційному просторі миттєво, що є, як не прикро, свідченням успіху агресора в інформаційній війні.

Ще раз: США надали Україні військову допомогу у 2021 році на $275 мільйонів, у повному обсязі, передбаченому оборонним бюджетом США на 2021 рік.

Перевіряйте джерела своєї інформації. Здоров'я усім.