Я вже писав статтю про Юрія Бутусова з Цензора і технології обману, які він використовує в боротьбі з українськими Збройними Силами https://site.ua/genshtabist.okopniy/11770-zaklyatiy-drug-armiyi-abo-pro-stil-schura-v-jurnalistitsi/, але цей політтехнолог продовжує бомбити мою армійську свідомість новими цинічними маніпулятивними прийомами, тому вимушений продовжити цей серіал.

З коментарів під його письменами видно, що розумні українці давно розкусили цього маніпулятора, а тим, хто цього ще не зрозумів, розповім докладніше.

Просто читаю три його поста підряд і одразу знаходжу потрійні стандарти, когнітивний дисонанс від яких просто «ЖЖОТ НАПАЛМОМ» і, звісно, технології прихованого впливу на свідомість. Високі стандарти вітчизняної журналістики, мля…

Перший пост про події з Саакашвілі.

Власть, которая карает без суда, когда-нибудь станет оппозицией, которую некому будет защитить. Порошенко боится судить Саакашвили, потому что приговор ударит по обоим. Второй прорыв границы вызовет куда больший резонанс — у сериалов аудитория больше.

Перекладаємо з бутуснянського: влада чинить беззаконня без суду, її ніхто не підтримує, влада – це Порошенко, Бутусов за масовий прорив кордону.

А тепер усвідомлюємо. Прорив кордону. З Польщею.Під час війни. Кордону з країною, яка декілька років тому виявила в себе лише незначну частину існуючої потужної російської розвідувальної мережі, що спромоглась підкупом чиновників примусити зупинити процес добудови нафтопроводу Одеса – Броди, щоб виключити Україну з системи, як транспортувальника нафти в Європу. З країною, де Росія через цю саму мережу докладає значних зусиль для погіршення наших стосунків. Юра під час війни закликає до проблем з територіальною цілісністю в тилу?

Також Юра негативно ставиться до покарання без суду!? Запам'ятаємо це.

Другий пост про відомий випадок вбивства на зупинці маршрутки біля м. Лісова в Києві.

«Позвонил танкистам в 72-ю бригаду, спрашиваю, а что за парень? Младший лейтенант Балабуха, командир взвода танкового батальона 72-й бригады, на фронте с самого начала войны, с лета 2014-го. За это время у товарищей никаких серьезных проблем по службе не было. Воевал как все. Имеет награды. Получил серьезное ранение в голову. Лежал в больнице, лечился у психиатра. Однако в последнее время товарищи заметили как характер начал меняться. Война здоровья не добавляет.»

Вочевидь позитивна характеристика, пом'якшувальні обставини, або навіть такі, які говорять про неосудність (психічні проблеми), але тут Юра зривається і…

Страшное преступление, которое он совершил в Киеве, и за которое он теперь должен получить максимально возможный срок наказания, произошло не спонтанно, предпосылки в психике были. Говорят о приобретенных вредных привычках. Мне кажется, это история о том, что у человека были серьезные проблемы, но не было кому их исправить, повлиять, выдернуть из рутины, разобраться... Значит не было рядом командира, который бы вмешался, который бы или помог исправиться. или обратил внимание психологов, капеллана. А реагировать было надо — ведь срыв мог произойти и в боевой обстановке — с куда более тяжелыми последствиями. Бывают самоубийства непонятные, когда живет себе человек и лишает себя самого жизни, вот это трудно иногда понять. А вот когда совершается преступление, у этого всегда есть причины, не устраненные причины. Это пример, который необходимо разбирать командирам, психологам и офицерам по работе с личным составом. Человек становится преступником не вдруг.

… закликає до максимального покарання. Суду ще не було, а Юра вже карає. Дисонанс, чи не так? Психологи і капелани, на його думку, психіатричні проблеми виправляють, про самогубства щось патякає. Явно ж ні бельмеса в цьому не тямить. Командири з 72 бригади у нього в усьому винні. Стоп!

Третій пост про замкомбрига 72 бригади, який нещодавно став комбригом 24-ки.

Этому командиру не нужны пиарщики — он пользуется безоговорочным авторитетом и любовью подчиненных. Сегодня день рождения у одного самых выдающихся боевых командиров украинской армии, человека с экстраординарными организационными талантами и мотивацией, прирожденного Воина. Это вновь назначенный комбриг 24-й механизированной бригады Валерий Федорович Гудзь. Гудзь очень уважает и с удовольствием взаимодействует с добровольческими отрядами, и даже говорит, что армии во многом надо учиться у добровольцев организации и дисциплине. В общем, почитайте о комбриге великолепный репортаж Violetta Kirtoka, и вы быстро поймете, о чем я. Валерий Гудзь — это будущее украинской армии, прекрасное будущее, в которое хочется верить вопреки всем трудностям. Поздравляем!

Цьому офіцеру не потрібні піарщики. Прихований зміст тут про те, що в когось вони є. Це міф, вигаданий самим Бутусовим. Виходить, що нещодавно 72-ою керувала людина з екстраординарними організаторськими талантами (підлизнув Юра добряче, факт). Отже, з командуванням все добре. Все налагоджено!

Не витримує критики описана любов комбрига до добровольчих загонів (яких кілька років просто не існує). Екстраординарний організатор заздрить організації і дисципліні добровольців? Та ладно… Він же ж один з самих видатних командирів... Кому заздрити?

В чому ж причина таких невідповідностей?

Та в тому, що виконує цей писака замовлення свого хазяїна, який зовсім не проукраїнськи налаштований. В одному випадку треба було гнати на владу і закликати до проривів кордону, бо лише його хазяїн нібито може навести лад. Прикриваючись законом, об який його хазяїн витер давно ноги.

В другому – викликати злість та ненависть до командирів ЗСУ. Теж на замовлення свого хазяїна.

В третьому – задобрити комбрига дійсно екстраординарними лестощами, бо в армійських колах ЗА БРЕХНЮ НА ДУХ НЕ ТЕРПЛЯТЬ БУТУСНЮ. Водночас лизнути хазяїну, бо той хоче, щоб його нукери піарили як великого організатора всєя добровольчого руху – рятівника країни #1.

Україна понад усе!