СТИЛЬ ЩУРА в журналістиці – це коли ти вкусив, нагадив (не хочу застосовувати не зовсім цензурне слово) і швиденько сховався в нірку, яку тобі добряче оздобили твої покровителі. Етика, порядність, проукраїнське ставлення, пріоритет нацбезпеки і решта зрозумілих для простих українців речей – це все, нажаль, непритаманне багатьом журналістам. Ви жахнетесь від масштабів шкоди, яку наносять Україні такі писаки, коли носії правдивої інформації почнуть говорити правду. Ці писаки спробували смак грошей за розбурхування бруду і тепер щурячі інстинкти нестримно втягують їх у вир брехні, пропаганди і маніпулятивних технологій. У подорожі за наукою не треба долати тисячі кілометрів, як це зробив Ломоносов на шляху до Київської академії, а достатньо звернутись до величезного досвіду окупанта українських земель або отримувати від нього інструкції.

Вчора впала в очі явна брехня від відомого своїми випадами проти ЗСУ Ю.Бутусова. Ця особа з посвідченням журналіста опублікувала пост, де посилається на свою статтю, що нібито викриває причини відступу з Дебальцево. Я зовсім молодий користувач Фейсбуку (на першому факультеті НУОУ, на жаль, не вчать таким тонкощам), але все ж швидко виявив користь від скріншотів сторінок, які мене зацікавили. Це дозволило зафіксувати, що одну явну неправду з усієї брехні, ця особа через деякий час прибрала. Це стосується нібито присвоєння звання генерал-майора полковнику Тарану. А я ще думаю як таке могло статися, коли Віктор Володимирович досі полковник? Така технологія. Вкид зроблено, ефект досягнуто, а для розумників треба зачистити сліди.

5a7ffb285e65d.jpg

5a7ffb4058b11.jpg

Ще одним вкидом є те, що вихід з Дебальцево ця особа пов'язує з присвоєнням НГШ звання генерала армії України. Ну явна ж брехня, бо це звання було присвоєне 14 жовтня 2015 року. Через вісім місяців після відводу військ з Дебальцево. (http://www.president.gov.ua/documents/5812015-19499). На той момент НГШ керував обороною України рік і три місяці. Беззмінно. Вдень і вночі. З ним на чолі, ЗСУ змогли зупинити збройну агресію. З безпорадних БТГр (ще й подрібнених на блок-пости) під його керівництвом створено повноцінні та навчені бригади, оперативні командування і взагалі умови, коли можна впевнено заявити про існування Збройних Сил, як гаранта обороноздатності нашої країни. Зрозуміло, що для ворога НГШ є ціллю першої черги. А чи випадково, що для Бутусова також?

Але я не про це. Звісно, брехня привернула мою увагу до змісту статті https://censor.net.ua/resonance/373487/sdacha_logvinovo_9_fevralya_2015_goda_povorotnyyi_moment_debaltsevskoyi_operatsii.І тут моє оперативне відчуття вкотре не помилилось. Відомі фахівцям індикатори маніпуляцій в статті журналіста, який позиціонує себе проукраїнським. Дивно, що Бутусов на ефірах постійно намагається говорити українською, а пише… російською. І я припускаю, що йому просто ліньки перекладати те, що надіслали.

Одразу скажу, якщо хочете знати правду про Дебальцево читайте: http://www.mil.gov.ua/news/2015/12/23/analiz-bojovih-dij-na-shodi-ukraini-v-hodi-zimovoi-kampanii-2014%E2%80%932015-rokiv--16785/. Це писали офіційні особи, які знають всю обстановку, що зафіксована в бойових документах, та, звісно, несуть за це відповідальність.

Отже, давайте розберемо.

Головною тезою «статьи» є те, що «штаб сектора „С“ приказал снять оборону с ключевого населенного пункта на трассе в Дебальцево — села Логвиново! В результате зашли российские наемники, и расстреляли без боя 25 украинских военнослужащих. Год назад войска под Дебальцево попали в оперативное окружение. Украинские части оставили Логвиново по приказу. Вечером 8 февраля штаб сектора „С“ отдал приказ 1-му батальону (він мав на увазі 30 омбр) оставить занимаемые позиции».

Вочевидь, що читачеві нав'язують думку, що нібито штаб сектора «сдал» своїх і саме цей факт подається як причина оточення. При цьому умисно замовчується факт, що до виходу з Дебальцево залишалось 10 діб, а штаб сектора і АТО вживали всіх можливих заходів щодо прикриття ділянки дороги на Артемівськ (Бахмут).

10-11 лютого 2015 року під час зачистки населеного пункту Логвинове завдяки сміливості та блискавичним рішучим діям офіцера Володимира Гринюка штурмова група захопила частину населеного пункту, при цьому особисто Володимир Гринюк знищив 3 одиниці бронетехніки та до 30 бойовиків. Під час проведення операції отримав поранення, але продовжив керувати зведеним підрозділом. Підпорядкований В.Гринюку підрозділ знищив велику кількість бронетехніки та живої сили незаконних збройних формувань.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%8E%D0%BA_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Сили були не рівні. За нормативами район оборони механізованого батальйону на БМП або БТР має бути 3-5 км по фронту і 2-2,5 км в глибину. Не важко порахувати, що для надійної оборони знадобилось би до 5 батальйонів. Атакувати батальйон, що обороняється, треба силами теж 3-5 батальйонів. Де їх було взяти? Так, дійсно, наші військовослужбовці в той час потрапили в засідку великої ДРГ противника, яка прорвалась. Загинули офіцери, яких я знав особисто. Пишу і нагортаються сльози. Їх діти залишились сиротами. Вибачте, але саме на цих почуттях грає Бутусов, використовуючи слова-підсилювачі і публікуючи фото загиблих.

Індикатори маніпуляції для відволікання від брехні:

«Началась ТРАГЕДИЯ»

«Окружения нет — а ЖЕРТВЫ окружения есть. К сожалению, это были первые, но не последние ЖЕРТВЫ.»

«Логвиновская ТРАГЕДИЯ должна быть известна всей Украине. Такова ЦЕНА ОКРУЖЕНИЙ. Такова ЦЕНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТИ.»

Назва «Логвиновская трагедия» також не випадкова. Очевидна ознака технології навіювання пропагандистських штампів, яку він точно повторює за рашкою. «Дебальцевский котел» – каже роспропаганда. «Логвиновская трагедия» – додає Бутусов. Також маніпуляцією є намагання цього писаки (який неодноразово самозванно присвоював собі звання військового експерта) потрапляння в засідку видати за причину «оперативного окружения войск под Дебальцево». В останніх словах російська брехня, бо оточення це лише міф російської пропаганди. Війська в повному складі вийшли з мінімальними втратами. Який підрозділ залишився в оточенні? Всі вийшли!

«Окружения не было» врали и врут до сих пор Генеральный штаб и его многочисленные пиар-службы, нанятые Администрацией президента.

Цікаво, а де ці «многочисленные службы» в ГШ? Хто коли чув про них? Хто зі ЗМІ і коли востаннє цікавився військовими? За останніми дослідженнями загальна тривалість сюжетів, присвячених індивідуальним історіям учасників бойових дій 4 хвилини 30 секунд в тиждень (!). Усіх каналів разом взятих в тиждень! (http://detector.media/infospace/article/133960/2018-01-23-monitoring-natsradi-ictv-11-ua-pershii-inter-ntn-ukraina-pridilyayut-temi-donbasu-22-svogo-efiru-temi-krimu-01/). Це такий піар-фронт? А може він має на увазі мене в їх ролі в перервах між навчанням в університеті?

«Мы не забудем»

Кому ти не забудеш? Тим, хто захищає свою країну? Тим, з ким ти не став в однострій, а лише намагаєшся дискредитувати починаючи з 2014 року? Між ким ти посіюєш ворожнечу? Між українцями і українською армією? Ти добре знаєш, що про тебе думають в армійських колах, тому намагаєшся несвідомих перетягнути на свій бік примітивним «мы». Так не буде. Україна буде знати правду.

Шановні українці! Є багато способів розпізнавання маніпулятивного впливу. Один з них я спрощено продемонстрував в цій статті. Далі буду намагатись давати більше інформації, якою володію.

Маніпуляцію важко здійснити з людьми, які володіють відповідними стійкими особистісними якостями. До таких якостей належать: здатність до критичного мислення і системного аналізу подій та взаємозв'язків між ними, гнучкість мислення, емоційна зрілість, сміливість, висока самооцінка й впевненість у собі. Будьмо такими.

Якщо поділяєте мої погляди, додавайтесь в друзі на facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100024249712403.

Україна понад усе!