З дня початку АТО, українці день-за-днем, не перестають розчаровуватись у діячах культури та мистецтва. Один, їде гастролювати до агресора. Другий, просто залишається проживати у московії, відверто сплачуючи там податки. На які агресор може розраховувати при формуванні чергового ешелону «гум.допомоги» для Донбасу. Третій, відверто пропагує контент, що створений за участі ворогуючої сторони.

І, перших, і, останніх, об'єднує — антиукраїнська сутність їх дій, що носить подекуди, повністю системний характер.

Вся історія людства обертається по спіралі. Тому, найращим для нас із вами було би згадати минуле... Минуле, у якому завжди народ прагнув одного і того ж — хліба і видовищ. Видовищ, як сумних, так і веселих. Веселі видовища, завжди були за паяцами. Будь-то, князівська доба, із ряженими шутами. Чи, то, царські часи, із шапіто. А, були, і радянські часи, із цензурованими паяцами, теми виступів яких, торкались суспільно-важливих для розбудови соціалістичного соціуму питань.

Шутів, яким дозволялось виступати перед народом, у будь-які часи, об'єднувало «право дозволу» на такий виступ — цензура. Лише невеликий відсоток із них, могли завуальовано протиставити себе заданому владою мейнстриму, що часто коштувало для них життя, або навчало високої майстерності! Імена тих небагатьох дійшли і до нас.

Ні в якому разі, не хотілося би відродження справжньої цензури, хоча її наявність і так видно навкруги. Хотілося би «проковтнути» пігулку, універсальну панацею справжнього націоналізму та державності.

Та, мова зараз не про те. Мова, на сьогодні йде щодо того, що ніколи, і ні при якій владі, шути та паяци — не були взмозі задати «тон» суспільству. А, знаєте чому? Не тому, що їм не вистачало розуму, а тому, що кожен мешканець країни, кожен, хто хоч копійчину подавав шуту, знав. Знав, що паяц — працює за гроші, і тільки заради грошей!

До чого ж на сьогодні дожились ми?! До того, що клоуни здатні своїми виступами або вимогами — розділити, розбити суспільство на частини! Виною тому-всьому є влада, що в Україні продається готовніше та дешевше за шутів. Влада, що не здатна задати, а якщо правильно виразитись — матеріально підкріпити, справжню тему для виступу паяців.

Зеленський, Лорак, Повалій, Бабкін та навіть.........Вакарчук — то, лише шути, паяци. Саме цією професією вони заробляють на хліб. І, у цьому не має нічого поганого! Просто, не треба змішувати «праведне із гріховним», вважаючи, що хтось із них здатний буде достойним головою держави. Не потрібно сваритись із такими самими українцями, що хочуть почути виступи таких діячів, що готові продаватись і агресору. Такі знайдуться завжди.

У клоуна повинні бути чітко поставлені межі професії, так звана «професійна етика працівника мистецтв». Така практика є нормальною для інших професій, що також сплачують податки, а тому не повинна обійти і «працівників культури». За умов порушення професійної етики, працівник культури/мистецтв — повинен бути ДОВІЧНО позбавлений права займатись професійною діяльністю на території України! Кодекс професійної етики — повинен бути чітко прописаний, затверджений на державному рівні, і підписаний щодо ознайомлення із ним всіма, хто бажає виступати на будь-яких сценах країни. От і все! І, нічого більше!

Бажаю вам всім злагоди, щастя і миру, на нашій такій багатостраждальній землі!!!


ЩЕ ОДНА МОЯ АКТУАЛЬНА СТАТТЯ:«Новий виборчий кодекс, або як гречка стала дешевою»"