Що ж, тепер вже точно можна стверджувати, що на вибори по 179 округу слуги кинули всі сили для того, щоб нас всіх наїбати.

Чому?

Ну подумайте самі.

24 лютого. ЦВК приймає дві постанови: Перша про те, що така собі Ірина Борисівна Кравчина припиняє працювати довіреною особою кандидата по 179 округу Алексейчук (Слуга народу). А через декілька хвилин другу постанову, де Ірина Борисівна Кравчина входить до складу виборчої комісії.

В той самий день, за трохи більше ніж два тижні до виборів, в окружній комісії змінюють голову і половину складу.

Проходить декілька днів. Наступає 28 лютого. Наш улюблений президент чисто випадково вирішує замінити голів низки райдержадміністрацій. І по шаленому, майже магічному збігу, всі ці РДА знаходяться в межах 179 округу.

Одночасно з цим голова ХОДА Олексій Кучер, який сам себе називає ЗеГубернатор, анонсує тур з виїзними прийомами. І теж чисто випадково він містить виключно ті самі міста, на території яких відбудуться вибори. На моє питання як журналіста, чи візьме від з собою свою радницю Вікторію Алексейчук, яка через два тижні буде там обиратись в нардепи і часто з ним з'являється на публічних заходах, він мені відповідати не захотів.

І це все на максимально офіційному державному рівні: президент, голова ХОДА, ЦВК. Я вже мовчу про всі ці випадки з клонами, чорними агітаторами тощо. Останніх мені взагалі реально шкода. Очевидно, що якесь кончене створіння просто взяв на роботу людей, якім просто була потрібна робота для того, щоб годувати родину, і підставило їх під кримінал. І тепер не віно буде відповідати за це, а ці люди.

Тож головне питання, яке ми маємо зараз поставити самим собі: чи дамо ми владі зіграти в цю гру?