Зайшов в інтернет аби привітати збройників з їхнім професійним святом – а там вітання Зеленського.

Ну от чому воно так? Ну де ми так нагрішили? Просто оцініть глибину лицемірства і цинізму!

Особа, яка чотири рази підряд ухилилася від мобілізації в часи коли питання виживання країни висіло на волосині – вітає чинних і колишній військовослужбовців Збройних сил. «Кожен з нас може жити своїм звичним життям… завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу у Збройних силах». Серйозно? То чому ж він не згадає про сержанта Журавля, покинутого помирати аби не псувати «велике перемир'я»? Чому ж він не пригадає як його фракція заблокувала створення слідчої комісії по справі «вагнерівців» — операції, яка (вже очевидно) була провалена навмисно, знову таки аби не псувати «велике перемир'я». Перемир'я, яке вже зараз тріщить по швах.

«Включив би до кола тих, кого вітають у цей день, також військових кореспондентів і наших волонтерів» — заявляє преЗЕдент. Ти ба як цікаво?! Це тому журналісти які творили «АрміюФМ», з неї нині уходять, бо умови роботи оцінюють як нестерпні і як ознаки цензури? Це тому волонтера Юрія Бірюкова, який привів у 2014-му команду волонтерів в МО, аби міняти системи харчування та забезпечення — продовжують вивалювати у лайні? Це тому до нього вломилися з обшуком? Це тому Діана Петреня та інші волонтери, які тоді працювали у «волонтерському десанті в МО» зараз криком кричать, що те що вони робили – свідомо руйнують?

Це чорт забирай тому, учасника прориву з Південного мішка і оборони ДАП генерала Марченка, чий відділ власне організував забезпечення ЗСУ амуніцією, формою, взуттям, сухпаями у вакуумних пакетах, тощо, спершу запхали до КПЗ (а не до військової гауптвахти – генерала!!), а тепер вивалюють в багні байками про «хату записану на співмешканку» (оцініть глибину глибин)? Це тому його і його офіцерів другий рік мучають справою «прострілених бронежилетів» з якої посміялася вже вся експертна спільнота?

«Маємо приділяти ще більше, набагато більше уваги розвитку наших Збройних сил, всієї системи оборони держави й… Маємо вкладати в це суттєві кошти» — пише преЗЕдент. Та що ви кажете? І як із цим твердженням пов'язано те, що ще у 2019 р. зупинено будівництво сховищ для боєприпасів за стандартами НАТО, на які був виділений конфіскований у Януковича мільярд? Це спеціально – аби росіянам склади підривати було зручніше?

Як розуміти, що від 2019 р. на нову систему харчування запущену в части президента Порошенка не переведено ЖОДНОЇ військової частини, а Генштаб нині зі шкіри пнеться намагаючись повернути систему стару – з підприємцями на всіх рівнях? Як розуміти такі заяви на тлі проваленого Державного оборонного заказу? Заяв керівництва заводу «Арсенал» що з Нового року завод працюватиме день на тиждень? Того що з частин ППО слідаки з ДБР зняли прилади, чим вирубили боєздатність частин – а командир побоявся заперечити?

Нарешті, як розуміти той факт, що командувач Збройних сил нині – генерал Хомчак, єдиною військовою заслугою якого є катастрофа під Іловайськом? Я розуміти що начальником Генштабу після трударя Муженка призначений генерал Корнійчук який ВЗАГАЛІ не брав участі в АТО/ООС? Я радив би преЗЕденту визначитися, або «Стільки наших захисників віддали свої життя, щоб Україна вистояла, що жоден з нас тепер не має права допускати халатності, як раніше», або «просто перестати стріляти». Разом – не поєднується.

Христос казав: «Судіть їх по справах їхніх». Нинішня влада говорить до біса гарненьких слів про патріотизм та відданість. Але справи свідчать – більш промосковської влади в Україні не було з часів Януковича. Хоча по лицемірству і дволичності зелені ригів давно перебільшили. Риги принаймні не корчили з себе патріотів. Як ці.

Що після цього всього хочеться побажати збройникам? Козаки й козачки, я вітаю вас з вашим святом – Днем збройних сил. І славним нашим козакам я бажаю — гетьмана. А не преЗЕдента.

Мій телеграм-канал: https://t.me/dragonspech