Петро Порошенко прийшов на передачу Прямого каналу у прямий ефір. На Прямому Петра Порошенка ніколи не називали Петром Порошенком. Там він постійно був П'ятим Президентом України. Жаль, шостого Президента в Україні так і не появилось. Це пригнічувало П'ятого Президента. Перед приїздом Петро Порошенко прищепився Пфайзером. Бо Петро Порошенко переживав за політиків і простолюдинів з якими він постійно перетинався при зустрічах. П'ятий президент Петро Порошенко пройшов продовгуватими коридорами студії поки його помічник не догнав його. Помічник Петра Порошенка передав повідомлення. Петро прищурливо подивився на листок. Це був проект закону про олігархів принйятий Офісом Президента України.

Подивимось, що там — сказав Петро Порошенко.

Текст закону в своїй основній частині визначав термін «олігарх».

Згідно законопроекту олігархом можна було назавати того хто:

Перелік фізіологічних відмінностей був підшитий у додатку №1.

Припустимо, що під цей портрет підпадав і підступний українофоб Віктор Медведчук. Та як сказав президент Зеленський: «Медведчук, уже не олігарх, бо не має двох телевізійних каналів». Тобто останнім олігархом в країні залишався сам Петро Порошенко. Погано.

Що ж заборонили олігархам? Олігархам заборонили займатись політикою. Але найгірше, шо олігарх не міг більше стати Президентом України.

Петро пройшов до студії привітавшись с українізованим російським журналістом Матвієм Ганапольским. Було багато таких російських журналістів — Кисельов (2 шт), Шустер (1 шт), всіх їх хотів українізувати Петро Порошенко. Проте тільки Матвій українізувався повноцінно. Тому Петро і приютив його на Прямому каналі. Іноді Матвій приходив в ефір Ехо Москви і об'являв: руссіш журналістіш, переходьте на сторону украінішер райх. У нас іст гарілка, сало, дімократішен, рідефрайхайт, і П'ятий Президент Петро Порошенко який вас приютить і прокормить. Так відбувалась невидима війна на інформаційному фронті.

Поправивши і піднявши підставку під мікрофон, Порошенко приготувався поговорити з журналістами.

- Пане Петре, пане Петре — заджижчали журналісти — Ви таки олігарх?

- Пане Петре, ви тепер покинете політику?

- Пане Петре, чи ходили ви до прокуратури?

- Пане Петре, ось що нам пишуть патріоти в соціальних мережах:

«Всім відомо, що Петро Порошенко олігарх і барига. І тому я, як невідомий патріот України, двума руками підтримую закон проти олігархів. Бо головне, щоб був молодий, красивий, а не оцей ось... Накрався на війні і пузо відростив. І не важно що він робить буде, хоч армію віру мову... Аби був молодим, красивим, корупціонерам красти не давав і тарифи знижував. А то над вашим Порохом вся підлога країни сміється. Надіялись ми на Зеленського, але той патріотів садить і путіну в очі заглядає... Нема щастя на Вкраїні. Туга».

Петро Порошенко повернувся і пішов з прямого ефіру. Він привик до критики, але не знав що подіяти, коли поспішним розчерком пера його планували позбавити політики. П'ятий президент був пригнічений. І поїхав до православної церкви, до свого духівника Єпіфанія.

Єпіфаній ретельно дослідив документ.

- Бачиш, Петре, телеканали ти можеш продати, фонтан закрити, каток засипати щебінкою, вийдеш з політичної партії, але ти все одно будеш олігархом через свої фізіологічні відмінності.

- То що ж робити, Єпіфанію. — спитав П'ятий Президент України. — Бо я все готовий віддати, аби стати Сьомим Президентом України.

- Ти не спіши, Петре. Ще шостий каденцію не закінчив. Щось придумаємо.

- Та що можна придумати? — здивувався Петро.

- Є один древній ритуал. Я про нього взнав, коли був у патріарха Варфоломія. В його бібліотеці я випаково знайшов один древній звиток і думаю то було не зпроста. Петре, ти готовий випробувати свою православну віру?

- Так, я готовий на все! — сказав Петро.

- Тоді залиш мені список фізіологічних відмінностей, а сам приходь до Володимирського собору рівно о півночі. На вході попроси охоронців зав'язати тобі очі. Заходь і просто іди до вівтаря, не обертайся, не промовляй ні слова. Коли будеш у вівтаря стань на коліна і читай молитву до святого Петра поки не відчуєш, що щось змінюється.

- А як відчую?

- То читай далі! Тільки сильніше. І з усією душею.

Погодився на те Петро Порошенко. Прийшов о півночі, до православного собору і читав молитву до святого Петра, поки півні не заспівали, а на вулицях не почали шуміти автомобілі та громадський транспорт. Президент вийшов із храму. Він відчував якісь разючі зміни в своєму тілі. Іти стало легше, в нього було більше сил, він відчував себе ніби на 12 років молодшим. Відчувши абсолютну легкість Президент направився зразу до ОП. Щоб в лице сказати владі, що він думає про їх недолугі закони. Опозицію так не залякаєш!

На вході його зустрів голова державної охорони:

- Доброго ранку, Володимире Олександровичу! Ви сьогодні якось дуже рано.

- Прийшов рано, бо маю державні справи, орле мій — відповів Президент. Президент зайшов до свого кабінету і сів на своє крісло. Починався робочий день.