Сьогодні, в Японії, відбулась зустріч Путіна з Трампом. Зустріч в основному відбувалась за закритими дверима. Обговорювали Сірію, Україну, Іран, Венесуєлу. Наразі невідомо що саме обговорювали. З того, що відбувалось перед журналістами було небагато.

Перед зустрічю один з репортерів запитав Трампа, чи він буде застерігати Путіна, щоб той не втручався у американські вибори 2020 року.

На що Трамп відповів — «звичайно». І у своєму дусі вирішив пожартувати, повернувшись до Путіна — «Не втручайся у вибори». Путін засміявся і відповів — «Не буду»

Це був жарт, з якого сміявся один Путін, усі інші переглядувались здивованими поглядами.

От так. Один запитався — «будеш». Інший відповів — «не буду». І всі американці з полегшенням видихнули. Ну пацан же сказав. Значить не буде втручатись у вибори. А якщо що, пацан може ще раз сказати.

А один раз Путін таку правду загнув, що я аж чуть не просльозився. Не дослівно. Трамп звернувшись до Путіна, сказав щось типу яка американська преса нехороша, стільки фейків пише. На що Путін похитав головою і сказав — Знаю. У нас точно така. Прям в яблочко, в десяточку. Звісно, Путін тут випадково сказав правду про російську пресу, він просто висловився у звісній йому манері, коли він говорить з сильнішими. Такий собі метод флюгера. Куди вітер, туди й Путін. Що хоче почути Трамп, про це й слово Путіна. Вова Флюгер.

Декілька разів журналісти пробували задати питання про українські кораблі та полонених моряків, однак ніхто з них не відповів перед зустріччю на це питання.

Трамп тут же отримав дуже велику хвилю критики в пресі за свій дурнуватий жарт. Звісно, всі розуміють, що Трамп не регулює світову політику штатів, де ці питання вирішують інші люди, що зустріч їх була публічно репрезентативна і авансова, але це був той момент, коли американцям стає трохи стидно за свого президента.

Це так, коли дивишся якийсь фільм і тут бачиш сцену, де головний герой робить щось таке, ну щось таке несуразне і пластилінове, що тобі стає за нього аж соромно. Я часто в таких випадках скручував звук, бо моя тонка психіка могла не витримати такої акторсько-режисерської фальші.

На відміну від Трампа жорстко проїхалась по Путіну Тереза Мей, яка чітко сказала російському президенту «Не може бути нормалізації наших двосторонніх відносин, поки Росія не припинить безвідповідальну і дестабілізуючу діяльність».

А «старушка Британія», як жартуючи її назвав наш Президент (знов президентський жарт), така ще ого-го. Має ще порох в своїх англо-саксонських закромах.

P.S. Цікаво не те, що було перед журналістами. То таке, гра на публіку. Цікаво те, про що говорили зі своїми представниками за закритими дверима. А це в найближчі дні стане відомо. Припускаю, що Путіну були озвучені ряд умов, які він має виконати. І озвучено списочок чергових пенделів у разі невиконання. Зі своєї сторони Путін звісно виклав список своїх умов за виконання умов янкі. Для більш сприятливого і доходчивого порозуміння Путіна йому й дозволили публічну зустріч з Трампом, зробивши авансом гарну промоцію. Цікаво що там за умови і пенделі.