Волаю. Невгамовно. Не знаю, як тепер спокійно лягти спати.

Історія з Лептонівною-2 отримала неочікуване продовження і перетворилася на обмін офіційними «стусанами» поважних осіб. 9 січня 2018 року Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв визнала, що в багатостраждальній дисертації пані Кириленко є плагіат. Впевнений, що це сталося випадково і вони, на щастя, цього ще не усвідомили.

Угу. Але про все по порядку.

Пам'ятаєте, нещодавно спливла історія, що в цій академії абсолютно серйозно готується до захисту докторська дисертація, що обґрунтовує квантово-орбітальну теорію культурології? Там проводяться, зокрема, паралелі між електроном і особистістю, притягується за вуха принцип Паулі та розповідається про квантові орбіти руху обдарованих людей.

У притомних вчених від таких порівнянь повилазили очі на лоба і всі ці неймовірні перли були названі академіком-секретарем відділення фізики та астрономії НАН України, класним науковцем Вадимом Локтєвим «абракадаброю» та «маячнею», про що він написав листа Міністру освіти Лілії Гриневич, Міністру культури Євгену Нищуку та президенту Нац. академії пед.наук Василю Кременю. Докладно з усіма посиланнями, скрінами та першоджерелами я все описав тут.

Та-дам!

З'явилася офіційна відповідь ректора цього загадкового вишу пану Локтєву.

5a551b5155016.jpg

5a551ef6d8ae9.jpg

Тобто, по-перше, вони делікатно обходять питання маячні у роботі майбутнього доктора і обіцяють розглянути дисертацію на міжгалактичному міжкафедральному злеті культурологів, які зможуть визначити цю маячню у гуманітарних термінах (в кіломатюках, нє?).

По-друге, фразою «Стосовно Ваших порівнянь роботи О.М. Гавелі з науковим доробком К.М. Кириленко, вважаємо їх некоректними, бо робота О.М. Гавелі не містить жодного відсотку плагіату» вони, де-факто, визнали, що пані Катерина таки щось поцупила.

Упс... навіть керівники культури соромляться бути порівняними з пані Катериною. Шкода, що комісії Харківського нацпедуніверу та Нацуніверу біоресурсів і природокористування, що типу повторно перевіряли роботу пані Кириленко, плагіату там не знайшли. Цікаво, чи надійдуть тепер звідти офіційні листи про некоректність цього абзацу та пересмикування? :)

Тим не менш, академік Локтєв не забарився із відповіддю ректору загадкового вишу:5a551b70ab44c.jpg

5a551b7fd0914.jpg

Фізик вдруге резюмував, що квантово-орбітальна теорія культурології — це або маячня, або потік неосвіченої свідомості її автора, а керівники від культури і мистецтв просто не здатні усвідомити масштаби катастрофи.

Ефект Даннінга-Крюгера керівників культури у всій своїй неймовірній красі.

Мені страшно за нашу культуру і наше мистецтво.

Може... хай краще ними ніхто не керує і воно саме якось буде розвиватися, га? Невже, щоб створити «Зоряні війни» обов'язково розвивати псевдонаукові напрямки і отримувати про це диплом державного зразка?

Спостерігаємо далі.

Переможемо.

апдт. Вже після публікації вдалося отримати доступ до офіційного відгуку чудового фізика Ігора Гірки на автореферат дисертації про квантово-орбітальну культурологію. Там і про плагіат, і про граматичні помилки, і, власне, про суть квантової маячні. Плюс дуже раджу вже готовий сценарій для цієї сюрреалістичної п'єси від Семена Єсилевського.