«Формула „Слуги народу“: „Брак компетентності і досвіду найкраще компенсується максимальними повноваженнями і «наданням інструментів». (с) О.Корнієнко, лідер СН

5ebebae5b0763.jpg

Лідер партії Зеленського (ні, це не сам Зеленський – це Олександр Корнієнко) дав розлоге інтерв'ю «Апострофу», в котрому дискредитував і Зеленського, і владу в цілому, як тільки міг.

В тому числі – публічно визнав порушення законів в питанні формування кадрового резерву СН: «Мы собираем сейчас информацию из нескольких источников. Есть команда Михаила Федорова и Сергея Трофимова, которая занимается интеграцией всего, что касается регионального развития в одну систему. Они пытаются соединить что-то от Минрегиона, что-то от ОП, что-то по депутатской линии. У них есть интересная идея, суть которой в том, что они много-много людей нашли по определенным параметрам, и мы смотрим на этих людей, с кем-то из них ведем беседы». Адмінресурс як він є. Вони в принципі цікавляться законами, на підставі яких теоретично мали би працювати?

Судячи з інших перлів, закони і Корнієнко існують в паралельних реальностях, котрі ніколи не перетнуться. Наприклад, Корнієнка і владу в цілому дуже дратує сам принцип місцевого самоврядування. Вони ніяк не можу осягнути – як це, щоб когось законно обирали і при тому він напряму не залежав від центральної влади?! «...Будут города, в которых я уверен, возникнет противостояние [місцевих лідерів з СН]. Оно может вылиться в увольнение мэра и такие случаи бывали по стране. Возможно, где-то нашим фракциям придется в этом участвовать».

Геніально ж: якщо ти не погоджуєшся підкорюватись «Слузі» – тебе «звільнять», незважаючи на т е, що посада виборна, а не призначувана, і за тебе проголосували десятки чи сотні тисяч українців.

А знаєте, що найбільше злить Слуг в діяльності мерів і місцевого самоврядування? «Они с помощью „децентрализационных“ денег смогли реализовать много инфраструктурных объектов». Дійсно, страшний злочин. Тепер ми в курсі, що буде в основних обвинуваченнях того ж мера Дніпра Бориса Філатова: «реалізовував багато інфраструктурних проєктів». Бо, незважаючи на жодні звернення, роз'яснення і загальний розвиток ситуації, влада продовжує пресинг місцевого самоврядування. Ігнорується і логіка, і правові основи функціонування центральної і місцевої влади, і економічні та соціальні реалії.

Коли голова партії влади публічно заявляє, що існуючі органи місцевого самоврядування сформовані «нечесно», тобто, незаконно – це привід для дуже неприємних висновків: «Я думаю, что в этот раз выборы будут проходить очень честно и это даст возможность говорить, что у нас в городах честно сформированная власть». Тобто, в планах когось зі «Слуг» посадити взагалі всіх місцевих депутатів і мерів, якщо вони не підуть під СН? Або як мінімум не самоусунуться і не заляжуть тихесенько на дно, звільнивши місце «Слугам».

І так: лідера партії влади ніяк не зупиняє вже доведений факт крайньої некомпетентності, а не просто недосвідченості панівної більшості «Слуг». Нічого, Корнієнко переконаний, що якось вони впораються, «хуже не будет»: «Действующие мэры часто давят на то, что они опытные, но многие из них были мэрами впервые. Тот же Филатов был бизнесменом и немного пробыл замгубернатора. Но научился как-то. Потому и наши кандидаты смогут как-то управлять городами, особенно, если мы дадим им инструменты».

Тобто, некомпетентний «Слуга» без освіти й досвіду, зате лояльний і контрольований, легко розбереться з будь-яким містом чи районом – тільки треба йому дати більше повноважень і «інструментів».

Це якась унікальна для планети формула: «Якщо бракує компетентності й досвіду – замініть їх повноваженнями, і результат буде прекрасний». Чим більш некомпетентний призначенець влади – тим більше в нього має бути повноважень, щоб він «зміг якось керувати».

Наголошу: автор формули – лідер партії влади, що досі має більшість в парламенті, повністю контролює виконавчу владу і має намір знищити інші партії на місцях.