Сьогодні терористи і окупанти розстріляли ще один автомобіль українських медиків. Цього разу під вогонь снайпера потрапити медики-волонтери, які також їздять під червоним хрестом. Третій день поспіль Росія і їхні маріонетки вбивають українців, щоб навчити Президента Зеленського правильному ставленню до переговорів з ними, до їх обіцянок.

Вони кажуть: «Дивись, шановний Володимире Олександровичу, ти вилив відро лайна на свого міністра, який публічно озвучив позицію України, що не змінювалася з початку війни з нами, ти запустив в ефір серіал „Свати“, де головний актор публічно підтер дупу українськими закони, підтримав анексію Криму і в'їхав в Крим не через територію України. Але ми вбивали і будемо вбивати українців».

5d1b3e4735b58.jpg

Чи погіршать ці злочини ситуацію Росії? Аж ніяк. Росія послідовна у своїх діях — вона показує нам, вам, Володимире Олександровичу, всьому світу, що її інтереси залишилися незмінними. І вже після повернення в ПАРЄ показує світові, що і методи незмінні. Нам, українцям, складно звинуватити Росію в чомусь новому: вона вже брехала, вбивала, захоплювала, знову брехала. Нові теракти і вбивства ніяк не оновлюють порядок денний. Для всього світу — це ще одна позначка в календарі «все, як завжди», а влада України дає світу знати, що все нормально, нехай світ це турбує.


Серіальний президент Голобородько після переговорів із МВФ вийшов і різонув правду про реальний зміст пропозицій. Реальний Президент Зеленський після переговорів з Макроном і Меркель теж міг вийти із нашою делегацією в ПАРЕ і сказати: «Ми доклали усіх зусиль, щоб не допустити повернення Росії. Ми знаємо, що наші зусилля виявилися марними. Тож нехай усі, хто зараз будуть голосувати, зрозуміють, що повертають країну, яка чинила і продовжує чинити злочини. І зараз ви схвалюєте те, як Росія підтерлася рішенням трибуналу ООН і не випустила моряків, яких захопила, як пірат і терорист. Усі, хто зараз буде голосувати за повернення Росії – ви підтримуєте ці дії. Якими б мотивами ви не керувалися, але ви стали на бік злочинців і заохочуєте їх до нових злочинів». Але Президент злився. Він не сказав нічого.

5d1b4245db0b7.jpg

Після перших двох розстрілів, де загинули наші військові лікарі і отримали поранення поліцейські, Президент закликав США і Європу реагувати, але взагалі не назвав проти кого має бути ця реакція, жодним словом не обмовився. ОК, Зеленський не знає хто саме натиснув на гачок, але 100% знає, хто дав вбивцям боєприпаси, хто годує, поїть, платить гроші вбивцям і, в кінцевому підсумку, хто ними командує цими. Скажіть, як його звуть? Ми знаємо що це Путін і Росія, усі, хто підтримав анексію Криму і вторгнення на Донбас.


5d1b3f8b0d429.jpg

Які ж цінності сповідує Україна?. У нас голова офісу Президента відверто каже, що планів не було і нема. Він озвучує ідею надати Донецькій і Луганській областям говорити російською, яке ніхто в них не забирав. Усе це під нові постріли і нові смерті з боку України. І одночасно до ефіру повертається серіал «Свати», де виконавець головної ролі публічно підтримав анексію Криму. Нагадую, що це була військова операція Росії проти України і про це сказав Путін публічно.


Кевін Спейсі, актор трохи більшого таланту і значення, ніж Добронравов. Але Спейсі викинули з супер-рейтінгового «Карткового Будинка», а Рідлі Скотт, режисер світового рівня, перезняв цілий фільм «Усі гроші світу» з іншим актором замість Спейсі. Це все без рішень суду. Бо залишити фільм і серіал, як було до того — це автоматично підтримати дії, які Спейсі здійснював, нехай таємно, визнати прийнятними для себе.


5d1b3e6e9b3a3.jpg

Актор Добронравов публічно наплював і на Україну, і на продюсера Зеленського, який дав йому роботу у серіалі – він же знав, що буде. Там, де можна було просто промовчати – ніхто ж за язика не тягнув, він публічно приєднався до хору покидьків на кшталт Охлобистіна, що верещали «Крим наш, Крим – це Росія».

Повернення «Сватів» до ефіру каналу, тісно пов'язаного з новим Президентом – це ще один сигнал світу про те, що нове керівництво України де-факто не поділяє цінностей, які чітко називали Росію агресором перед всім світом і давали Україні законне право на захист.

5d1b3e846dec7.jpg

Та у нас екс-голову адміністрації Януковича, Клюєва зареєстрували, як кандидата до Верховної Ради. Клюєв втік з України, але його реєструють, як кандидата до парламенту. Далі лише Януковича треба повернути — оце і є демонстрація світогляду і цінностей, якими керується Україна.


То які інтереси України? Нам відповідь зрозуміла? Ні, не зрозуміла. Про це говорить публічна істерика Президента на ноту МЗС, з якої видно, що нова влада не вважає проблемою визнати Крим російським, зате вважають за можливе судити українських моряків, як злочинців.

Або ми готові публічно забити на угоду із Росією і відпустити моряків? А якщо їх повернуть не всіх, а тільки частину, щоб показати світу, як суд буде йти за законами Росії в Україні. Друга ж частина залишиться в заручниках. Звичайна практика терористів. У відповідь ми здивуємо світ тим, що не знаємо, що будемо робити. Хіба що Шефір вкраде салат на обід у Богдана. А решта – нехай сюрпризом буде. Для всіх.