Кажуть, що треба відспівувати свиню перед тим як колоти. Як май молодий був, то не вірив в ціво казки. Але останні шіснайціть років включаю пісню славетного буковинського соловейка Іва Васильовича про липи і свиня сама віходе з стайні і лягає на правий бік.

Цего року, правда, два рази вставала і на репіт клала пісню.

Рубати свиню, це вам не на процедури ходити. Завжди потрібно, окрім сили і вміння володіти ножем, ще натхнення і креативний підхід. Адже саме від першого помаху ножем залежить чи буде перший ковток крові чи кабан встане і піде на вибори.

Коли в селі ріжуть свиню, це значить, шо ось ось наступить свято. До цього процесу готуютси зазделегідь — за місяць домовляютси з різником, за тиждень — наймають службу свинячому богу. За день до події — розкладають миски і чистя часник. Вдосвіта, за годину до різання ставля тіліфон на зарядку, шоп не проєбати вспишку для селфі включити. За пітнаціть мінут до Події з морозилки дістаютси кавалки попередньої свині.

М'ясо ділиси на кілька груп:

- найперше то шо в казанок, шоп свіжина готувалася, допоки буде відбуватиси розчленування.

- потім окремо першого сорту на стейки і отбівні і окремо то шо на фарш і борщ.

- сало тоже ділитиси: на смалець, на солонинку і почеревинка для бужіння.

Після того як відсортували, починаєси саме главне — поділ для різних категорій виборців: мяснику, дітям, собі і то, шо треба віднести сусідам і родичам.

Цего року ще окремо дохторям відкладають.

Саме головне памнятати, шо не можна дивитиси першу серію чорного зеркала перед різанням свині.


п.с. якщо вам цікаво читати такі фіглі чи альтернативні історії — ви зажди можете повідомити мене своєю підпискою на патреоні

https://www.patreon.com/adam_skovorodka