Ілюзій про «патріотизм мас» я позбувся ще в 2014-15 роках, за перших хвиль мобілізації. Пам'ятаю, як патріоти фейсбука телефонували до мене за консультацією «як порішати по здоров'ю, щоб не забрали». Дуже дивувались, чому «не відмазався». При цьому в них на аватарках — суцільні свічечки і тризуби.

Зараз вже не маю жодних сумнівів: якщо би нині у виборчому бюлетені з'явився кандидат «путін вв», то увійшов би в топ-10 рейтингу нашого вітчизняного електорату.
Але путін на цих виборах, поки що, не балотується. Натомість нашому виборцю запропонували його лайт-версії: бойка, вілкула та деяких інших гуморних та розкручених пупсиків.

Моя ж позиція з 2014 року лишилась абсолютно незмінною: опір російському окупанту повинен бути неослабним, зовнішньополітична риторика — чітко антипутінською, будь які поступки агресору загрожують втратою державності, як такої.
А який сенс говорити про реформи, подолання корупції та європейський вибір держави, якщо, власне, держави не буде? Чи була Україна часів януковоча дійсно незалежною? Риторичне запитання.

Нинішній вибір простий і лежить між трьома альтернативами: друзі путіна, Порошенко і дуже симпатичні, правильні та абсолютно непрохідні патріоти.

За останніх ми встигнемо проголосувати на парламентських та місцевих виборах. Вони і не приховують, що президентські вибори використовують як майданчик для формування та тестування команд, з якими підуть в Раду. Бог у поміч.

Ті, хто голосує «пофіг за кого, аби не Порох, гірше не буде» помиляються — може бути набагато гірше. Просто нестерпно гірше. На відміну від багатьох, в мене немає ні можливості, ні бажання полишити цю країну, коли це гірше прийде.
У випадку ж приходу до влади зайчиків, які мріють замиритись з мордором за будь-яку ціну, мені та тисячам моїх побратимів світить абсолютно реальний термін. Адже ми мали нахабство застосовувати зброю проти «братнього народу», бандєровци криваві!..

Тому — так, проголосую за Порошенка. Далеко не святого, з огидними істотами в оточенні, з совковим підходом до вирішення багатьох питань. Але з абсолютно чіткою та безальтернативною позицією по відношенню до агресора. За єдиного, з ким за жодних обставин не буде домовлятись ху#ло. І мене це цілком влаштовує.

Знаю, багато хто з тих, хто це прочитає, точно не поставить лайк))

Але може ви хоча б на хвилину вимкнете телевізор у власній голові та замислитись про те, за що саме будете голосувати цієї неділі? Адже проти кого голосувати вам вже дуже детально та арґументовано пояснили. Тепер спробуйте самі визначитись: за ЩО конкретно будете голосувати ви особисто?

Ну і попри все — підтримуйте власну армію: саме їй ми завдячуємо спокою в наших тилах.

Бережіть себе.