Мудрі кажуть: інтереси — це те, де ми з вами будемо домовлятись, а цінності — це те, за що ми з вами будемо вмирати. Обов'язково і дуже чітко визначіть для себе різницю між цими поняттями і ніколи їх не плутайте.

Один з моїх вчителів одного разу сказав: «Кожен справжній чоловік завжди має за кого і за що битись. Якщо потрібно — битись насмерть».

Тоді думав — пафос, чувак книжок мудрих перечитався. А потім згадав його слова. Згадав, коли разом зі всім батальйоном на «Дельфіні» прощалися з першим нашим загиблим.

Для великої частини нашого «електорату», вигодуваного та вирощеного під дбайливим оком зомбовізора, все написане вище: пусті слова. Для них немає ні цінностей, ні інтересів. Є лише картинка та пластиковий пульт в руці, яким вони змушують картинку ржати, брехати, трахатись і стріляти. Іноді, перед тим, як споживач має відірвати дупу від дивану і піти поставити галочки на дільниці, картинка починає лякати: голодом, бідністю, бабайками — в залежності від того, куди саме споживач зомбовізора на бюлетні має втулити закарлюку.

І от що гидко і сумно: ці тулуби з пультами запросто готові знищити те, за що реальні люди абсолютно буденно і не пафосно щодня б'ються.

І знищать вони це просто і звично, навіть не помітивши. Бо картинка в зомбовізорі переконає їх, що вони все роблять правильно.

Знищать, навіть не усвідомивши, що ситний вечірній спокій під закадровий регіт їм подарував той, чиї цінності вони щойно зпаскудили.