Для мене це дуже не простий текст і простий одночасно.

Колись це мало статись.

Ну так, щоб політика перемогла будь-які божі заповіді в діяльності окремого осередку православної церкви.

Тут зійшлось все до купи. Мале безневинне дитя, яке раптово загинуло. Вбиті горем батьки.

Ритуальна служба, яка не подбала про те, щоб запросили «правильного» священика.

Але головне — це поп, який згодився відспівувати дитину, але в процесі дізнався, що вона була похрещена не в тій церкві. Не в тій церкві. Ще раз – НЕ В ТІЙ ЦЕРКВІ. І відмовив. Мати на колінах благала – відмовив. Батько вмовляв – відмовив. Дитина в труні перед могилою, але – ні. Тому що хрестилась не в тій церкві.

Запам'ятайте всі:

«Ребенок, отпетый в Киевском патриархате, остается некрещенным, а сама церковь Киевского патриархата недействительна и незаконна», — сказал священник Евгений Молчанов, отказавшийся отпевать погибшего ребенка.

О так, це про Московський патріархат.

О ні, це не було запаморочення окремого попа. В сусідній церкві МП теж відмовились відспівувати дитину.

В мене дуже давній рахунок до Московського патріархату.

Почався він коли я ще був малий.

Якось в церкві я побачив як поп виганяє людину, тільки тому, що від неї смердить. Смердить і більш нічого. Вона поставила свічку Божої Матері і молилась.

Потім було багато чого:

І молебні за Януковича, І церковні ходи за Партію Регіонів, І попи на Мерседесах, І захоплені землі з козацькими церквами, І безкінечні проповіді за п'яту колону напередодні виборів. Так, і пряме співробітництво з сепаратистами, яке триває і зараз.

Все було. Не було тільки цих попів ні на першому, ні на другому Майдані. Не було їх зі своєю «паствою» в самі тяжкі часи країни.

Московський патріархат в усі часи активно намагався впливати на політичне життя України порушуючи 35 статтю Конституції України, яка каже про те, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави.

На даний час вже існує кілька журналістських розслідувань діяльності Московського патріархату на території України.

Наприклад: https://petrimazepa.com/kazaki_razboiniki_itogi

Тому, і вже давно, діяльність Московського патріархату підлягає максимально публічному розслідуванню в рамках кримінального провадження. За наслідками якого належить вирішити питання щодо заборони діяльності цієї організації на території України.

Проте, те що відбулось в Запоріжжі – це вже за межею політики. І це одночасно не про бога. Це православний комунізм.