Чому ми зараз маємо те, що маємо? Чому з'явилася інформація щодо звільнення Гончарука? Хто винен у тому, що зараз відбувається?

Мабуть, жодна людина не забуде вибори президента України 2019-го року. Вони були вражаючими, видовищними, неочікуваними. Сповнені «Армії», «Мови» й «Віри». А з іншого боку — гучними обіцянками про $4 000 зп вчителям, деолігархізацію, референдуми весняними посадками і, звісно ж, кінцем епохи бідності.

Це не стане секретом, але Зеленський прийшов до влади не через обіцянки. Він набрав 73% на виборах виключно тому, що є несистемним «політиком». На той час він не був політиком узагалі і саме тому, люди в нього повірили. Тому що він не був приналежним до старої кланово-олігархічної системи України. Порівняно з тим же Порошенком.

Зеленський — це свій «пацан із тєліка», який обсирає політиків-корупціонерів. І раптом він іде в президенти, із такими гучними заявами: вчителям — $4 000 зарплати, корупціонерам — тюремні камери, народу — волевиявлення. Люди не могли повірити, що таке можливо — цілковита протилежність старої системи. Ще й протилежність ця має голос медового коали з хронічним бронхітом.

З іншого боку репутація тодішнього президента Порошенка летіла коту під хвіст. Прогримів гучний скандал зі «Свинарчуками». Люди обурювалися: «Як же це так, наживатися на війні?». Штаб Порошенка обрав неправильну стратегію і сам себе закопав. Проте сформувалося поняття "25%", які лишилися вірні сивочолому «гетьману». І досі так є.

Потім президент Зеленський розганяє ВР. Відбуваються вибори. Абсолютну більшість у парламенті забирає його партія «Слуга народу». Зеленський власноруч формує Уряд. Ставить на всі ключові посади виключно «своїх» людей.

І опля — президент Зеленський має абсолютну владу в Україні. Верховна Рада — його, Кабмін — на всі 100% лояльний йому, Генпрокуратура й СБУ — теж. Тобто феномен президента Зеленського в тому, що він має абсолютну владу в Україні. Закоханість українців у його персону дає йому флеш рояль.

Залишається одна людина у владі й одна посада, з якою Зеленський мириться — глава МВС Аваков. Єдина сила, непідвладна хлопчику з Кривого Рогу. Проте лояльна до нього, чи він — до неї.

Здається, усе в його руках. Зеленський має все необхідне для того, щоб робити з Україну омріяну державу, в якій нема корупції, вчителі й лікарі мають гідні зарплати. І спочатку так здавалося. СН увімкнули утрборежим і почали ухвалювати все підряд. Проте дуже швидко зламалися.

Почали з'являтися всілякі Брагарі, які на ТБ радили пенсіонерці продати собаку й заплатити за комуналку. З'явилися гігантські діри в бюджеті. Свинарчуки, Порошенко та інші корупціонери так і не сиділи. Олігархи і далі наживалися на бідних українцях. Зарплати вчителів були такими ж мізерними.

Міністри жалілися, що не зможуть на 36 000 грн/місяць утримувати теоретичну дитину. Хтось пронюхав про Оман і зустріч з Патрушевим за спинами українців. Невчасно збили літак МАУ в Ірані. Скандали в оборонці й заробітки на війні поновилися. Паніка через коронавірус шириться світом і вражає Нові Санжари. Що підтверджує неготовність МОЗ і відсутність комунікації держави з громадянами.

Але раптом на трибуну ВР виходить прем'єр-міністр Гончарук і каже, що в нас усе добре. Корупцію подолано (на верхніх щаблях). Економіка процвітає. Виходить цілий прем'єр і каже на всю Україну, що в нас усе добре. Проте реальність цілком протилежна словам Гончарука.

І в цей же час з'являються рейтинги. Не одне рандомне дослідження, а декілька. Які демонструють неприємну для Володимира Зеленського тенденцію — любов українців згасає. Він більше не Володя, який на сцені жарти жартує, а йому аплодують і сміються. Він очільник держави, яка воює з росією. Країни мільйонів людей, які чекають обіцяного покращення життя: високих зарплат, низьких цін, малих платіжок, хороших доріг і тд.

Рейтинги з'являються в той же час, як і промова Гончарука, що в нас усе добре. І в оточенні Зеленського нічого не краще не вигадують, як знайти цапа відбувайла. Вони не думають про реформи, про зміни на краще. А шукають винного у падінні рейтингів, щоб відвернути увагу людей і дати їм хлопчика для побиття. Адже ніщо так не об'єднує, як спільна ненависть. Вони навіть підсолоджують пілюлю Тігіпком, який може замінити Гончарука.

Поява персони Сергія Тігіпка була подана соціуму для розвідки. Влада хотіла зрозуміти як українці реагують на старі ригівські морди у владі Зеленського. Їм мало нашого невдоволення Портновим і Бужанським. Вони не бачать, що ми проти законів щодо свободи слова Ткаченка і Бородянського.

Ідея знайти цапа відбувайла виникла тому, що Зеленський має «дитяче» ставлення до критики. Йому не подобається, коли його критикують. Президент звик, що його всі люблять, аплодують і сміються з його жартів. Проте він забуває, що президент держави, яка воює — посада не для жартів.

І саме через те, що гарант не вміє сприймати критику — активісти сидять по в'язницях. Саме тому нещодавно відбулися обшуки в Кіберальянсі. Не через те добавне табло Одеського аеропорту, а через критику влади Зеленського і зв'язки з іншими активістами. Як казав в інтерв'ю Михайло Макарук: «Приструнити цих активістів, оскільки вони забагато говорять негативного про теперішню владу».

Замість висновку.

У всьому тому, що зараз відбувається в Україні та з нашою державою, винна одна людина — Володимир Зеленський. Тому що він привів усіх тих Брагарів, Богуцьких, Дубінських, Тищенок та ін. Тому що він сформував під себе Уряд і посавив на чолі лояльного прем'єра. Тому що він поставив на ключові посади всіх «своїх» людей.

Не дивлячись на те, що в нас парламентсько-президентська республіка, усім заправляє Зеленський і Аваков. І через цих двох сидять у в'язниці Андрій Антоненко, Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, яких підозрюють у вбивстві Павла Шеремета.

Адже Авакову потрібні «умовні» посадки, от він і знайшов «винних». А вписався в це все також Зеленський. Тому ця справа стала політичною. І визнання владою помилки — ще один кілок у серце рейтингу Зеленського.

Ще одним визначним явищем влади Зеленського є його малороські погляди. У нього в голові дійсно війна вже закінчилася. Він дійсно бачить в очах хуйла мир. Тому що хоче бачити. Людина, яка майже все життя працювала в РФ, заробляла разом з росіянами, інакше думати не буде. Бо йому Москва ближче, ніж Майдан. Активісти та патріоти — чужі для Зеленського.

Тому закомплексованість Зеленського і невміння сприймати критику — не менш небезпечні для України та сводомих українців, ніж його малороські погляди, «какая разніца?» і «нужна проста прєкратіть стрєлять».