Порошенко зробив хід у відповідь, і презентував сьогодні кілька законопроектів, які умовно можна назвати пакетом законів про колаборацію. Добре, що у нього увійшла й вимога ухвалити постанову ВР щодо припинення політично вмотивованих переслідувань. Йдеться про справу Шеремета та інших.

Тобто, насамперед внутрішніх колаборантів саджаємо, патріотів відпускаємо. Cool.

І це не єдиний нюанс цих пропозицій, який ставить владу у м'яко кажучи незручне становище. Адже за нинішнім варіантом розслідування справи Шеремета стоїть Зеленський. Принаймні він несе за те що Антоненко за гратами персональну відповідальність.

В цілому, владі та іншим політичним силам пропонується підписатися під системним рішенням, яке дозволить реально карати за прислужування агресору не лише на окупованій, а й на підконтрольній території України, у Києві чи будь-де.

І під дію цих законодавчих норм можуть потрапити куди більш жирні риби, ніж навіть Медведчук. Приміром, за ними цілком можна розслідувати справу вагнерівців.

А також заяву Лео Героса про те, що офіс президента схвально поставився до включення Дубинського до російської спецоперації Деркача щодо втручання в американські вибори. Чи його ж інформацію про те, що Деркачу, визнаному у США агентом ФСБ, віддали контроль над Енергоатомом. Та й не поодинокі вже заяви про тісну співпрацю офісу президента з ОПЗЖ, про що говорила «Слуга» Ліза Ясько, можуть бути вивчені теж.

Не кажучи вже про удар по пропагандистами, їхнім інформаційним ресурсам тощо.

Очікуване підняття ставок на тлі того, що Зеленський сказавши А, не каже Б. Кримінальної справи проти Козака, на якого рішенням РНБО наклали санкції за фінансування тероризму, немає. Пройшло вже більше тижня. Слід нагадати, що проти Порошенка з Байденом після плівок Деркача справу порушили за одну ніч.

Зеленський, звично, спіймав хайп на дражливій темі. І на цьому все. Але хтось може й повірити у трансформацію людини, яка їздила в Оман, зазирала в очі Путіну, віддала Росії Цемаха і беркутів, призначала Татарова, привела в парламент Бужанського з Дубинським, судиться з Марусею Звіробій і т.д. А його головному опоненту, при якому закривалися російські соцмережі, припинялася трансляція російських телеканалів, ввезення російських книг, були заборонені зрештою «свати», щодо чого так бідкався Зеленський, дорікають тим що він не прикрив канали, які при ньому у нинішньому вигляді Медведчуку ще не належали. Смішно.

Тут можна навіть просто сказати — я не за Порошенка, я за справедливість. Це головна риса Зеленського — привласнювати собі чуже ім'я. Він і тут діє як герой книги «Крихітка Цахес», про що доводилося писати.

Цим кроком, системними законопроектами про колаборацію, Порошенко змусить визначатися, або зливатися, не лише владу, але й Батьківщину, Голос та інші політичні сили, які запросять до співпраці.

За їхньою реакцію з цікавістю спостерігатиму.

https://t.me/bulavkay