«Українцям необхідно чітко роз'яснити правила та особливості карантину. Люди в нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто перебуває у „червоній“ зоні, а інші – в „зеленій“, – сказав під час селекторної наради Зеленський.

Там же йшлося, що якщо в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тисячі випадків коронавірусної інфекції, то кількість смертей від неї збільшиться до 40-50 щодня.

А також про очікувану другу хвилю пандемії, хоч в Україні до сих пір не ясно — а що там з першою хвилею.

Хотілося б прибрати в бік емоції, та навіть в наведеній цитаті нахаба Зеленський, який сам неодноразово демонстрував нехтування карантином (небожитель же бо) знову перекладає відповідальність на народ і хоче йому щось „пояснювати“. Думається, всім вже „гарант“ виглядає несерйозним і смішним.

Та питання не лише в цьому. Ще в червні Верховна Рада перерозподілила гроші із Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт і будівництво доріг та інших об'єктів інфраструктури. На ці цілі спрямували 35 мільярдів гривень.

І зрозуміло з якою метою — владі потрібен передвиборчий піар перед місцевими виборами. До того ж, будівництво доріг — неслаба така годівничка, на якому зручно заробляти на відкатах.

І, о диво, — за словами екс-міністра інфраструктури Омеляна вартість будівництва доріг при Зеленському у 2,5 рази вища, ніж при Порошенку.

Словом, дорогі українці! Давайте „поясню“ замість Зеленського.

Влада пропіарилася на коронавірусі і запилила кілька класних відосиків. Судячи з усього непогано прибарахлилася і на масках, і на дорогах.

Когось з вас оштрафували. Хтось помер. Тести ви робите власним коштом. Лікарі системно хворіють.

МОЗ не закуповує ШВЛ, захисні костюми надходили в першу чергу від благодійників, а потім вже й від держави.

А листівочка лікарям від „першої леді“ вінчає всю цю картину маслом.

Кількість хворих зростає, а влада повністю втратила контроль над ситуацією.

Гроші у спеціалізованому фонді вже закінчились.

Лікуватись і профілактуватись, судячи з усього, нам запропонують асфальтом з новозбудованих доріг. І їсти його ж, під час другого етапу жорсткого карантину. Бо іншого методу боротьби з коронавірусом в арсеналі на Банковій просто не існує.

https://t.me/bulavkay