Печерський суд Києва 4 серпня зобов'язав Генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу.

Зі скаргою до Печерського суду звернувся адвокат підозрюваного у цій справі Євгенія Аблова – заступника голови ОАСК Павла Вовка. НАБУ звичайно готує свою скаргу у відповідь, але ця грація слона у посудній лавці й надалі вражає.

Справу року в Україні, а можливо й більше, одним помахом самого справедливого Печерського суду забирають у правоохоронного органу, який її розпочав. І доручають її долю ГПУ, яку щойно підсилено Піскуном (сарказм).

Те, що відбувалося у ОАСК слідчі та змі описують як побудову держави в державі, злочинну «імперію». З намаганням взяти під контроль Вищу Раду правосуддя та Верховний Суд. І з шантажем органів влади.

«Если б они знали, за какими процессами мы стоим, я так думаю, что они б ах*ели. Я думаю, обос*тся полстраны. Это шаг ах*ительный», — цитата з плівок НАБУ, яка належить голові ОАСК Вовку.

Тому і стаття там відповідна — захоплення державної влади. І її не штучно притягнуто за вуха, як у справі Семочка-Порошенка. Це вже «юридичним трешем» точно ніхто не назве.

Характерно, що Зеленський ніяк не коментує цей справді гучний скандал і звинувачення, і не обіцяє суддям-порушникам «пригод». Тільки сьогодні офіс президента якось мляво прокоментував ситуацію в дусі «президент не втручається».

Що, серйозно?

Адвокат Головань загалом звертає увагу на синхронність дій ОАСК, ДБР, Портнова та офісу глави держави.

І так, мова про саме той суд, що визнав незаконною націоналізацію Приватбанку.

https://t.me/bulavkay