Упродовж кількох днів Зеленському передали «вітання» з-зовні знакові і впливові особи — Курт Волкер, Карл Більдт. Вони вже прямим текстом застерегли його від політично вмотивованого переслідування Порошенка. Водночас Дональд Туск запросив п'ятого президента на форум Європейської народної партії. Тепер із заявою проти репресій виступила ПЦУ.

Якби у слідчих були якісь вагомі аргументи, докази, якби сама фабула кримінального провадження стосувалась чогось серйозного, то не лише б закордонні політики, але й найбільш палкі прихильники Порошенка сиділи б мовчки. Але над звинуваченням у помилці при призначенні сміються. Навіть Богдан назвав свого колишнього друга посміховиськом.

Зеленський відповідає із підлітковою впертістю. Тепер за Порошенком їздить «наружка». Омеляну передають «привіти» у вигляді обшуків.

Ситуація може бути ще більш прикрою, ніж здається на перший погляд. Зацикленою на помсті людиною, яка схоже не вміє давати ради своїм емоціям, яка за багатьма оцінками є незрілою, дуже легко маніпулювати.

І поки Зеленський думає, що він руками правоохоронців «жене» Пороха, ведуть насправді його. Ведуть до псування іміджу української влади в очах Заходу, остаточного руйнування підтримки України країнами-партнерами. До руйнування і без того вже розхитаних інститутів. І відповідно до підпорядкування Росії.

При цьому ми маємо подібні ж процеси і в інших сферах, як от оскарження антиколомойського закону в КС одразу після отримання траншу МВФ. Кримінальне переслідування добровольців і активістів, справу Стерненка зрештою, що створює додаткову напругу в і без того вже наелектрезованому суспільстві.

Зеленський не мислить стратегічно, за його ж зізнанням, і не розуміє головного — плодами хаосу скористається не він. Там вже черга претендентів вишикувалась — від Медведчука і до Авакова.

Якщо маховик тиску на опонентів і взагалі на тих, хто виступає з критикою, буде розкручуватися, Зеленський швидко перетвориться на політика, з яким гребують сісти за один стіл. Але і в Росії його вважають повним нікчемою — достатньо увімкнути Соловйова зараз.

Тому, у Януковича був Ростов. А у випадку протестів або перехоплення влади вже відверто проросійськими силами, загроза чого день від дня зростає, мова йтиме про Україну. І нікому, абсолютно нікому не буде цікавою доля людини з комплексами, яка на мить уявила себе «самодержцем».

Незрозуміло чому цей молодий ще чоловік палить за собою всі мости.

Зеленський схожий на коня, якому одягли шори, і який вже ні справа ні зліва нічого не бачить.

https://t.me/bulavkay