Московія — ворог. І тут крапка, а може і знак оклику. Так, простий народ їхній типу «невинний», але чиї сини воюють проти нас та, на хвилиночку, вбивають наших синів? Хто сплачує податки та тримає всю їхню систему «на плаву»?

Виходить, все ж таки, «винний» простий народ то. Все просто якщо називати речі своїми іменами. Так, там є ще наші ідіоти, що заробляють в них гроші, але будемо вважати, що вони підривають московітську економіку шляхом виведення їхніх коштів до нас. Правда є і чоколядний, що заробляє купу грошей і податки сплачує там же. Та будемо думати, що мабуть він планує підсадити всіх ординців на солодощі, зробити їх наркоманами,. а потім різко закрити виробництво і вони всі від ломки вимруть...

Та сумно і обурливо, що те саме й в нас: всі ми з вами вині у існуючій на даний момент нашій владі корумпованих бариг з, в деяких безумовно, високим рівнем інтелекту, але взагалі відсутнім рівнем культури. Хоча ні, коли ці холуї приїздять в Європи, то одразу стають «ввічливими і культурними», бо там за бидловатість буде «бо-бо». Без заперечень криміналітет і там є. Він всюди є, бо це ще одна гілка влади, тобто системи. Але там здебільшого змушують поважати себе.

А ми? У прокурорів, суддів та решти, що все життя на одну зарплату жили обігових коштів більше за середнє підприємство та й не середнє також. Довбанутись можна, і вони, при цьому, ще огризаються. Треба до них застосувати теоретично обґрунтований, але практично не перевірений принцип яценюка «кулю в лоб, то кулю в лоб». Думається після такого різко зменшиться кількість бажаючих без управлінських, економічно-фінансових, інноваторсько-інженерних та хоч якихось вартих талантів бути значно забезпеченішими від тих, хто має такі таланти.

Тому бездіємо ми, а хто ж буде діяти за нас — немає кому. Ще й, як видається, світ знову в епоху «переділу земель» увійшов і нас, попри те, що «Україна велика», «Україна в центрі Європи», «королева Анна була першою писемною у Франції» і таке інше, розглядають виключно як сировинний придаток.

А ви кажете «якось буде». Та ніяк не буде без нас, але скоро за таких обставин не буде і нас.