У попередній публікації йшла мова про пограбування у Кролевці місцевого «міняли». Коли четверо чоловіків у камуфляжі під'їхали на іномарці, професійно «спакували» жертву, зробили свою чорну справу і втекли. Добре, що хоч потерпілий залишився живим…

Банальна кримінальна пригода? Але інформація про це не відразу потрапила на сайт ГУ нацполіції в Сумській області, а тим тим більше до ЗМІ.
Чому? Гадаю, причина не в тому, що банду не зловили за гарячими слідами і поліції просто було нічим похвалитися.
Річ у тому, що на виїзді з Кролевця злочинці викинули на узбіччя дороги номери своєї «тачки». Їх згодом підібрали місцеві «пінкертони», пробили по базі і… Виявилося, що ці номери належать самій поліції! А точніше, ще донедавна красувалися на службовому автомобілі шосткінської поліції охорони.
Як повідомила сайту Шостка інфо начальник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, заяви про пропажу номерів від поліції охорони Шостки не надходили. Мене ж, як журналіста, Ельвіра Біганова в коментарях у Фейсбуці звинуватила в упередженому ставленні до начальника поліції Шостки В.Строкача…
Зовсім протилежне повідомлення надійшло від Департаменту поліції охорони Нацполіції:
«Шановний пане В'ячеславе! За дорученням Національної поліції України та у межах компетенції у Департаменті поліції охорони розглянуто Ваше звернення стосовно надання матеріалів службового розслідування щодо викрадення номерів державної реєстрації зі службового автомобіля Шосткинського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Сумській області, яке мало місце 24-25 квітня 2018 року. Наразі повідомляємо, що службове розслідування триває.Водночас інформуємо, що за вказаним фактом слідчим відділенням Шосткинського ВП ГУНП в Сумській області порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України».

Який висновок напрошується із сказаного? Або шосткинські колеги дезінформували своє обласне начальство і разом з ним «офіційний голос Сумської поліції» Ельвіру Біганову, або ж вона просто не завдала собі клопоту звернутися до них, щоб уточнити, що ж сталося з номерами службової автівки. У першому випадку «по шапці» має отримати шосткінська поліція охорони. У другому – можна говорити про службову недбалість, професійну некомпетентність і особисту упередженість до мене з боку Ельвіри Біганової.
А тому, шановна Ельвіро Біганова, чекаю або на офіційне повідомлення про винесення догани (або інший вид покарання) щодо тих, хто сказав неправду Вам, або ж публічних вибачень з Вашого боку на мою адресу.