Цікаво іноді поспостерігати за російськими лібералами. Зараз у них одна тема — вибори в московську думу. В інтерв'ю стільки пафосу, високих слів, оспівування героїзму москвичів, які ризикуючи здоров'ям та свободою, протистоять режиму. Найчастіше лунають фрази: власть перешла черту, режим подписал себе приговор, россияне на грани…

Коли з країни, де за останні роки трапилось дві революції, дивишся на цю «бурю в стакані води», стає водночас і смішно, і сумно.

Насправді, виступи московської молоді можна назвати таким нині модним словом як «хайп». Так вони показують свою прогресивність, так — самостверджуються. В 60-х були стиляги, в сімдесятих — бітники, в вісімдесятих — рокери, а 2019-му — борці з кривавим режимом.

Хайповість цього явища і в тому, що перед цим прогресивній московській молоді було глибоко пофіг на путінські злочини. Вони переважно раділи «кримнашу», не задумувались про Донбас, не помічали Сирію. Тепер, коли Путін показує громадянам, які все своє життя прожили при його правлінні, що вони — ніхто, поколінняПУ неохоче заворушилось.

А що ж старші?

А старше покоління у більшості аплодують хлопцям з гумовими кийками. Саме так. Більше 60% москвичів — підтримують дії силовиків. Уявіть, яким цей відсоток буде у провінції. Тому до революції у Росії так же далеко як до неба рачки, а сподівання тамтешніх лібералів — ілюстрація приказки про дурня, який думкою багатіє.

І взагалі, складається враження, що весь цей карнавал «проверка на вшивость» російського сонного суспільства та імпотентної опозиції. Путін, наче вуличний хуліган, перевіряє настільки вони «терпили». Приниження посилюється, а терпили, як і належить терпилам — терплять.

І наостанок про запорєбрікову «творчу еліту». Я зараз не про всіляку гниль типу газманових, валєрій чи вік циганових, а про молодих акторів та шоуменів. На днях вони організували флешмоб на підтримку Павла Устінова — актора, якого мєнти випадково загребли під час прогулянки, а самий гуманний суд дав йому три з гаком років колонії.

Виникає питання, де ж ви були коли пакували інших?

Підтримка автора: картка Приватбанк 4149 4993 4061 8014