21 квітня 2019 року країна обрала новим президентом шоумена Володимира Зеленського. За нього проголосували рекордні 73%.

Свою популярність на сцені він зміг конвертувати в популярність політичну. В цьому полягав секрет його успіху. Сьогодні, рік потому, можна напевно констатувати – цей успіх був лише його особистим і ніяк не призвів до успіху усієї країни.

Незабаром після виборів некомпетентність Зеленського у багатьох сферах почала давати свій негативний результат.

На момент передачі влади економіка четвертий рік як демонструвала зростання. В другому кварталі 2019 року зростання склало 4,6% ВВП. А вже на кінець року лише 1,5%. Найбільше постраждала промисловість, яка взагалі пішла в мінус у порівнянні з минулорічними показниками.

В результаті економічної рецесії бюджет почав недоотримувати кошти. За даними Рахункової палати дефіцит бюджету на кінець минулого року складав 78 млрд. грн.

Замість реальної економіки влада займалась емісією ОВДП. Для того, щоб їх хтось купив, ці цінні папери емітували «короткими» і з високим відсотком. Вони вигідні інвестору, тобто спекулянту і не вигідні державі. Жодних інвестицій у реальний сектор не було.

У бюджеті на 2020 рік базові соціальні показники знижено. Прожитковий мінімум визначено на рівні 2027 грн., при тому, що реальний його розмір складає 4251 грн. Через економічні прорахунки влада не здатна забезпечити соціальні виплати з розрахунку на реальний прожитковий мінімум.

Свою обіцянку завершити епоху бідності Зеленський не реалізував, навпаки зробивши людей біднішими аніж були.

У зовнішній політиці нова влада взяла курс на замирення з російським агресором. Політика тиску, яка здійснювалась увесь час відколи Росія окупувала частину України була відкинута.

В результаті президент Зеленський погодився на імплементацію «формули Штайнмайєра», а по факту «формули Путіна». Це означає визнання сепаратистів, закріплення їх утворень в Конституції України і проведення виборів. Після цього Росія умиває руки й просить про скасування санкцій.

Під час Мюнхенської безпекової конференції президент Зеленський пообіцяв провести вибори на окупованих територіях без виведення російських військ. Його призначенці Сивохо й Єрмак педалюють процес утворення різноманітних спільних рад для легалізації сепаратистів.

Вибудована попередниками світова коаліція на підтримку України фактично зруйнована.

Політика односторонніх поступок агресору не призвела до завершення війни і деокупації територій. Росія не вивела жодного свого солдата, більш того кількість обстрілів з їх сторони збільшується.

У січні 2020 року кількість вбитих українських захисників була вп'ятеро більшою, а ніж в січні 2019. А в період з січня по березень 2020 року загинуло 40 захисників.

Гучна обіцянка просто припинити стріляти й заробляти на війні, щоб її завершити виявилась пшиком.

Друга частина статті тут https://enigma.club/articles/rik-vtrachenikh-nadiy...

Третя частина тут https://enigma.club/articles/rik-vtrachenikh-nadiy...