Якось на одному телеефірі тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський у відповідь на прохання ведучої пообіцяти щось зробити сказав – зуб даю. Ось чому публічних обіцянок він давати не любить, розуміючи, що зубів у нього на всіх не вистачить.

18 липня вже в статусі президента Зеленський піддає обструкції «Миронівський хлібопродукт», заявляючи, що цей агрохолдинг не потребує державних дотацій і звертається до правоохоронців все перевірити.

Який між цим усім зв'язок? Річ у тім, що на виборчому окрузі 209 (Ніжин) від партії «Слуга народу» балотується Валерій Зуб – гендиректор Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Валерій Зуб відомий персонаж обласного рівня. Новачком в політиці його аж ніяк не назвеш. Має різнобарвний політичний бекграунд. Так, в 2006 році він обирався у Чернігівську облраду від Блоку Юлії Тимошенко. Після перемоги Віктора Януковича переобрався в облраду вже від «Партії регіонів». А в 2014 році перейшов до Блоку Петра Порошенка і намагався втретє увійти в облраду – невдало.

І ось настав 2019 рік. Електоральну революцію і загальне позеленіння Валерій Зуб пропустити не міг. Позеленів. Тепер взяв планку вище і штурмує Верховну Раду від «Слуги народу». Гасло його кампанії – «Хочу почути кожного». Совпадєніє?

Як йому вдається так легко мімікрувати? Таке враження, що, якщо, не дай Боже, в лідерах симпатій опинилась би Партія політики Путіна, то Валерій Зуб пішов би на вибори від неї.

Ще один цікавий факт. В інтерв'ю виданню «Чернігівська правда» пан Зуб каже, що балотується за підтримки «Миронівського хлібопродукту». Каже, що представники МХП самі на нього вийшли і запропонували підтримку. «При цьому хочу залишитись максимально самостійним, мати право голосу», — каже Зуб.

Насправді самостійним він не буде. Вкладені в нього гроші олігарха Косюка він муситиме відпрацювати. Як? Наприклад зберегти державні дотації для МХП і монопольне становище на ринку, сьогодні це 55%.

А як же зуби Зеленського? Скільки зубів він може віддати за несправдження сподівань українців, які повірили йому? З огляду на те, хто йде в Раду від його партії – багато. Залишиться без зубів.