5b9004352a9fe.jpeg

На фоні росту цін на проїзд в громадському транспорті і при цьому падінні якості перевезень, засміченості міста та тонн пилюки і піску, які літають вулицями міста ми можемо бачити, як бурхливо розвивається нелегальний гральний бізнес.

Львів, який завжди вважався культурною столицею України, поступово здобуває серед іноземців «славу» осередку для секс-туризму.

Попри постійну тенденцію росту цін на перевезення в маршрутках у Львові, незмінним залишається їх жахливий стан, мінімальна кількість та хамство водіїв, які періодично викидають з маршруток дітей або відмовляються перевозити бійців ВСУ з посвідченням УБД (не забувайте, що Львів найпатріотичніше місто).

Середньостатистична спроба львів'янина дістатись до роботи зранку або повернутися додому ввечері виглядає приблизно так:

21:00
21:00

Водіям, ЛМР, Садовому і перевізникам абсолютно байдуже на комфорт та безпеку львів'ян, тому періодично можна бачити картини, як люди мліють в транспорті через тисняву, отримують сердечні напади чи вилітають на ходу з переповнених маршруток.

Або їх самостійно викидають водії.

Ну, і нікого не дивує, що немає ніякого обліку кількості пасажирів, які користуються послугами маршруток, квитки, в кращому випадку, просто лежать десь біля водія. Яким чином перевізники в результаті платять податки залишається загадкою.

Перспективи розвитку транспорту теж залишають бажати кращого.

І поки їдеш, притиснутий лобом до скла маршрутки чи тролейбуса, важко не помітити, як місто обростає гральними закладами, легальність яких викликає дуже великі сумніви. Там, де колись були магазини чи якісь сервіси, тепер висять вивіски «Космолото», «Спортлото», «Фаворит» і таке інше.

Наприклад, на площі Івана Франка взагалі дуже нездорова конкуренція, — цілих 3 гральних заклади на одному перехресті.

Площа Івана Франка
Площа Івана Франка

Не оминула важка доля і львівський «АКВАПАРК», — тут розмістилося цілих 3 гральних заклади в компанії з ломбардом і аптекою (гральні заклади майже завжди йдуть в парі з ломбардом і аптекою, мабуть для гравців, яким не пішла гра).

Аквапарк Львів
Аквапарк Львів

Окремим островом грального бізнесу став привокзальний район, якщо пройти кілька метрів, то можна наткнутися десь на десяток таких закладів. Мабуть, для зручності туристів.

Гральний бізнес Львів
Гральний бізнес Львів

На студентів політеху гральні заклади чекають на виході з навчального закладу.

Гральні заклади Львів
Гральні заклади Львів

Наукова на Володимира Великого також не відстають в цьому плані.

Гральні заклади Львів
Гральні заклади Львів

Спуск і підйом по Городоцькій

Гральні заклади Львів
Гральні заклади Львів

У синхроні з окупацією міста гральними закладами та ломбардами, лавиноподібно почала зростати дрібна злочинність, особливо випадки пограбування автомобілів заради копійчаного прибутку, який потім залишається в ломбардах і відповідно мігрує до гральних закладів.

В Facebook групі VARTA1 з кожним днем все частіше можна помітити однотипні оголошення

В той самий час, репутація Львову набуває негативного характеру і це вже не культурна столиця, а місце для задоволення сексуальних потреб для громадян Польщі та Туреччини, про що вже розповідають ЗМІ.

Все це відбуваться на фоні заборони червоно — чорного прапору у Львові та дуже незрозумілих процесів з фінансуванням організацій з чітким сепаратистським шлейфом (за версією національного корпусу Львівщини):

Окрім того, багатьом мешканцям міста остаточно набридла практика щорічного використання піску взимку, оскільки пересування вулицями весною у вітряну погоду суттєво погіршується. На цю тему вже створено багато мемів.

Всі фото гральних закладів зроблені під час прогулянок містом і зачепили лише біля 40 закладів, хоча нещодавно ЗМІ повідомляли про 200 працюючих точок.

Завантажити фото в хорошій якості та з геолокацією можна з Google Drive

Очевидно, що людям, які на останніх виборах віддавали свій голос Садовому та Самопомочі, хотілося б бачити в місті позитивні зрушення в цих проблемних питаннях, а не лише вирішення проблем туристів та перетворення міста в бордель для турків.

Оригінал на Enigma.UA

При продовженні поточного курсу розвитку міста, Львів через кілька років буде виглядати приблизно так:

5b90044c1a9ed.jpeg