Новий футбольний сезон «Динамо» розпочало успішно. Підсилили склад кількома новачками, двічі перемогли «Шахтар». Здається, що в клубі усе шито-крито. Та не зовсім.

За деякою інформацією, оприлюдненою в ЗМІ розуміємо, що з фінансами у «Динамо» не все гаразд. Президент Федерації футболу Андрій Павелко стверджує, що клуб має великі борги. Навіть нових футболістів купують в борг.

Не допомогли 25 млн. євро, які клуб вторгував за нападника Андрія Ярмоленка, під час його переходу у «Боруссію». Бо, за даними ЗМІ, гроші осіли не на рахунках клубу, а на кількох офшорних рахунках, які належать особисто власникам — братам Суркісам.

Суркіси виявились такими скруджами, що не розрахувались сповна з футбольними школами, в яких зростав Ярмоленко. ФІФА вимагає віддавати незначні відсотки від трансферів школам, в яких футболісти починали кар'єру.

А нещодавно вибухнув черговий скандал. Парагвайський легіонер «Динамо» Гонсалес в інтерв'ю бразильській газеті назвав справжню зарплату, яку він отримував в клубі – 110 тис. доларів на місяць. Тим самим Гонсалес викрив подвійну бухгалтерію в «Динамо».

Бо «білі» динамівської відомості раніше були оприлюднені у ЗМІ. Зокрема ось тут: https://sport.ua/news/387911-ofitsialnye-zarplaty-...

Якщо є «білі» відомості, то мають бути й «чорні», або так звані «амбарні книги», де гравці та тренери київського «Динамо» розписуються за отримання реальної зарплати. Усе так, як було заведено у Партії регіонів.

У махінаціях з зарплатами фігурує офшор Newport management ltd. Саме з нього переводяться гроші на «чорну» касу.

Тим часом Суркіси «кують залізо, доки гаряче». Так, за повідомленням Київської прокуратури, минулого року було порушено кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати мита ФК «Динамо» Київ під час ввезення в Україну двох елітних мерседесів.

Прокуратурою встановлено, що мав місце злочинний зговір між представниками «Динамо» та митниками, в результаті якого дві автівки Mersedes ML 500 4-matic завезли за підробленими документами і з не сплаченим митом.

Схоже, що наведені факти лише дещиця з того, що незаконно робиться за лаштунками «Динамо» Київ. Державна фіскальна служба після звернення податкового комітету ВР розпочинає перевірку фінансової діяльності клубу.

Переконаний, що одних фіскалів на Суркісів буде замало. Там є робота й для Генпрокуратури й Служби безпеки.

Не можна залишати поза увагою контакти Григорія Суркіса з Путіним. Відомий англійський журналіст Тім Уайт взявся розслідувати купівлю Росією прав на проведення чемпіонату світу з футболу 2018. Серед іншого у розслідуванні йдеться про факт таємної зустрічі Г. Суркіса з В. Путіним.

Фільм Тіма Уайта можна подивитись тут: http://www.dsnews.ua/world/britanskiy-zhurnalist-p...

Це вже виходить за рамки фінансових махінацій. Це вже пахне державною зрадою. Чи не побачимо ми ще одного втікача у Ростові?! Тим більше, що Г. Суркіс туди вже літав. Це було у січні 2015 року. Перельот було здійснено літаком Віктора Медведчука.