Всім відомо, що Росія використовує Донбас як полігон для випробування своєї сучасної зброї та застосування забороненого озброєння. Так як, юридично діють Мінські домовленості, з обох сторін особлива увага приділяється застосуванню БПЛА. Особливість в тому, що безпілотний літальний апарат може зберегти життя військовослужбовцю та принести неабияку користь. Наші захисники навіть на новорічні свята віддано несуть бойове чергування, так 2 січня пересічними громадянами м. Авдіївка, що на Донеччині був помічений великий літаючий об'єкт. Згідно інформації з українських ЗМІ наразі свою службу в ООС несе велика кількість іноземних дронів, які були передані нам у вигляді військово-технічної допомоги від західних партнерів. Напевно, що саме такий БПЛА і був помічений місцевими жителями Авдіївки.

5c34a2cf3e83a.jpg

Протягом останніх декількох тижнів в ЗМІ набуває популярності новина про безпілотник нового покоління, який був переданий нашим бійцям від іноземних партнерів. Зазначається, що даний БПЛА оснащений камерами нового покоління, які здатні зафіксувати людину на відстані 5 кілометрів, а також із автоматичною фіксацією заданої цілі — щось на зразок схоже польського комплексу FlyEye. Також відомо, що швидкість цього «подарунку» 90 км/год і він має змогу майже добу бути в повітрі.

Головна ж відмінність від українських БПЛА в тому, що він може переносити на собі навантаження до 15 кг та вести розвідувальну діяльність в ночі за допомогою тепловізійної камери нічного бачення.

Можна зробити чіткий висновок про те, що модернізація цього напрямку є край важливою, тому що на початку війни багато безпілотників не відповідали вимогам тих днів. Вони не мали якісної камери, не могли працювати на безпечній висоті та мали недостатню дальність польоту. Самим вразливим же було те що вони на той час легко гасились сучасники російськими засобами РЕБ. Сьогодні ж ситуація інша, наше українське військо не тільки модернізується та стає кращим, а й поступово отримує перевагу над ворогом.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!