Реалії сьогодення демонструють, що електоральна ніша опозиційних політичних сил у південно-східному регіоні України складає майже третину всіх виборців. Така картина є доволі гарним підґрунтям, щоб досягти певного успіху на президентських та парламентських виборах 2019 року. Треба чітко усвідомлювати, що врахування симпатій виборців цього регіону це єдиний шлях до консолідації держави, а не розбрату, який може бути комусь вигідний для створення політичної кризи. В даному випадку, зайняти своє гідне місце в українській політиці, опозиційні сили, що опираються на цей регіон ймовірно змогли би за рахунок об'єднання та консолідації, наявності чітких та конкретних пропозиції та єдиного лідера...

Натомість ситуація, що наразі склалася в партії «Опозиційний блок», очевидно є протилежно іншою. Слід зазначити, що певні дії з боку колишнього лідера Юрія Бойка лише посилюють той конфлікт, що розпочався після того як він та його соратник Сергій Льовочкін були виключені з фракції. З'їзд партії, що запланований на 15 грудня цього року має стати для «Опозиційного блоку» вирішальним моментом. Саме на ньому буде визначено пріоритети та основний вектор розвитку політичної сили. Проте, напередодні надзвичайно важливої події для політичної сили, ми бачимо заяву до Національної поліції від Юрія Бойка стосовно неправомірних дій з боку чинних лідерів «Опозиційного блоку». У своїй заяві він звинувачує нинішніх лідерів «Опозиційного блоку» в правопорушенні за статтями 170 (перешкоджання діяльності політичних партій) та 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України.

Все це викликає певне здивування, адже існує думка, що така ситуація є надзвичайно вигідної для діючої влади. Це безперечно може завадити політичній силі у змаганні з її прямими конкурентами: чинним Президентом Порошенко та головним його конкурентом Юлією Тимошенко. Крім того, такі дії можна розцінювати як нелогічні та неетичні по відношенню до своїх колег. Серед теперішніх лідерів партії існує думка про те, що навряд чи справжній опозиціонер буде звинувачувати колег в очах влади. І така думка цілком логічна та має сенс.

Слід зазначити, що у даному випадку, варто лише здогадуватись які передумови та мотиви криються за такими діями колишнього лідера «Опозиційного блоку». Головне, що варто зрозуміти, з'їзд партії згідно з позицією її теперішнього керівництва, відбудеться за будь-яких обставин та умов. І незабаром ми матимемо чіткі відповіді на ті питання, які все частіше виникають в суспільстві щодо подальшої долі «Опозиційного блоку»

Сподіваюсь, що в Україні будуть дотримуватися основних принципів партійної етики, партійного будівництва, а думка виборців не буде знехтувана у результаті внутрішньопартійних конфліктів та не стане розмінною монетою у прагненнях помститися колишнім колегам.