Наступного року в Україні відбудеться процес перезавантаження: українці обиратимуть нових лідерів. Де-факто, боротьбу за електорат вже розпочато. У перегони бажають вступити навіть ті, хто мають доволі сумнівну репутацію серед патріотично налаштованих виборців. Наприклад, засновник «Українського вибору» Віктор Медведчук, який нещодавно відверто заявив про свої політичні амбіції. Боротьба вражає не тільки своїми масштабами, але й по-справжньому жорсткими методами. Проросійські політичні сили намагаються прорватися до влади за допомогою скуповування популярних центральних медіа та рейдерства найбільш потужних партій-конкурентів. 
 
Жертвою такої боротьби може стати одна з найстаріших політичних партій в країні — Аграрна. У 2014 р. її очолив успішний економіст Віталій Скоцик. З того часу Аграрна партія активізувалася, досягнувши у результаті значних успіхів на місцевих виборах 2015 року. Вона посіла п'яте місце у загальному заліку, набравши 8% голосів. Крім того, якщо враховувати співвідношення кількості висунутих кандидатів та отриманих депутатських мандатів, можна сміливо стверджувати, що політична сила провела одну з найпотужніших та найефективніших кампаній. Наразі, згідно з результатами соціологічних опитувань, партія має великі шанси повторити попередній успіх та опинитися у складі нового парламенту, саме тому вона є настільки важливим об'єктом для так званих «агентів Кремля».
 
Будь-яка політична партія безумовно формується навколо лідера. Сильний лідер — запорука її успіху. Саме тому, Аграрну партію намагаються розхитати зсередини. Існує інформація про певну змову функціонерів партії Олега Корбана та Володимира Шандри щодо усунення Віталія Скоцика з політичної арени як активного та впливового гравця. Для того, щоб даний сценарій став можливим, на початку цього року кум президента країни-агресора Віктор Медведчук залучив до роботи у Аграрну партію політтехнолога Володимира Грановського. У 2004 році Грановський працював в тіньовому штабі Віктора Януковича. Саме тоді він висунув тезу про розкол України і «трьох сортах» українців. А взимку 2013-2014 років ця «концепція» була успішно використана російською пропагандою проти України під час анексії Криму і початку військових дій на Донбасі.
 
Які ж наслідки чекають на Україну за умови подальшої бездіяльності діючої влади? Безумовно, це зростання суспільно-політичної напруги, суцільна заангажованість ЗМІ збоку агентури Кремля та погіршення іміджу країни на міжнародній арені.