Вчора, як відомо, міжнародна слідча група продемонструвала результати слідства стосовно технічних деталей трагедії. Одночасно з цим, день у день, у Росії пройшла прес-конференція виробника ЗРК «Бук» концерну «Алмаз-Антей». Концерн гарно підготувався і його експерти підтвердили, що трагедія сталася саме через використання цього ракетного комплексу, а не так, як була метушня зі штурмовиком чи винищувачем та ракетою «воздух-воздух».

Але-ж, все рівно, їх «докази» склалися так, що смертельна зброя знаходилася не під Сніжним, а біля Зарощенського. Як для російского пересічного громадянина та й для нас, мабуть, теж.

Зарощенське, так Зарощенське, хай йому грець. Але подивимось на опубліковані результати слідства міжнародної групи, куди «Алмаз-Антей» передав свої висновки. Згідно них, старт смертоносної ракети відбувся з території обсягом у 320 кв.км. (це не багато, всього 32х10км прямокутник). Про це напряму вказується і ця територія співпадає з висновками Київського НІІ Судових Експертиз, як бачимо.

b245df54ab-mh-17-1.jpg

Я не полінувавсь і зробив на цій основі іншу наглядну карту, на якій видно цю зону і Зарощенське, звідки, як сказали в Росії, вистрілив той клятий ЗРК.

72bdab466c-mh-17-3.jpg

Оце діло! Виявляється, «Алмаз-Антей» підготував дві «правди» — одну для міжнародного суспільства, іншу для внутрішнього, знову, споживання. За майже півтора роки не втомилися ліпити «докази» спочатку у своєму МО, потім знову у Фотошопі з літаком-винищувачем, тепер вже з відпиляною носовою частиною списаного ІЛ-76 і справжнім підривом ракети поряд. Яка, до речі, відносно літака на полігоні стоїть саме так, нібито літить від Сніжного, а не перпендикулярно до маршруту пасажирського лайнера.

d7e05e20be-screen-shot-2015-10-14-at-035838.png

У мене на сьогодні все. Чекаємо від «гебельсів» наступної порції «самої правдивої правди».