Другий рік поспіль активісти з різних міст та сіл намагаються привернути увагу чиновників та громадян країни до проблем неналежного матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти та ПОБОРІВ до «фондів» шкіл та садків, як наслідки цієї проблеми.

Ініціатор акції # ЯПротиПоборівВОсвіті Володимир Дубно в минулому році зробив відео в якому люди з різних куточків країни тримають головне гасло акції. Цього року активісти проводитимуть роз'яснювальну роботу, мітинги та інші заходи. Щоб прийняти участь у акції потрібно до 20 травня включно виставляти аватарку з надписом # ЯПротиПоборівВОсвіті та відправити фото (при бажанні) активістам з Вашого місти чи самому Володимиру (примірник гасла у форматі листа А4 додається).

Чому я підтримую цю акцію:

Здається, що вирішення такого складного питання потребує багато зусиль. Але на мій погляд це не так. По-перше, потрібно вносити в кошторисів реальні потреби необхідні для діяльності закладів. По-друге потрібно збільшити фінансування цих самих реальних потреб хоча б до 5 відсотків від кошторисів закладів. Як приклад кошторис Криворізької загальноосвітньох школи №89 загальне фінансування якої в 2017 році склало 6 909 370 грн. Приблизна кількість дітей 430, персоналу 70 чоловік. Витрати на утримання будівлі та забезпечення діяльності закладу (не враховуючи зарплатні, оплату комунальних послуг, та харчування дітей ) становить трохи більше 1 відсотка від кошториса. На мій погляд 5 відсотків від кошторисів це питання вирішило б і це не настільки великі суми, що їх неможливо профінансувати. Проблема в тому, що чиновники звикли, що заклади освіти «виживають» самі, а дехто з цього ще й має зиск.

Тож приймайте участь та поширюйте інформацію про всеукраїнську акцію # ЯПротиПоборівВОсвіті. Приєднуйтесь до активістів та організацій у Вашому місті. Разом у нас все вийде!