5e7c6a8fd7086.jpeg

Карантин продовжили на місяць й це матиме наслідки для економіки, бізнесу та побуту людей.

Команда Gradus провела дослідження, яке показує дуже невтішні результати: «...в цілому 57% відповіли, що гроші закінчаться менш ніж через місяць.» (деталі внизу)

Люди без засобів для існування, їжі не почуватимусь себе в безпеці та будуть робити все аби вернутись у цей стан. Водночас появиться дилема «хліб чи свобода?».

В умовах кризової ситуації почнуться протести, люди будуть шукати винного у рішенні про жорсткий карантин, закриття бізнесу та втрату робочих місць. Спершу влада буде годувати їх обіцянками подачок, але ми ж знаємо наскільки це небезпечно для економіки. А подачки від північного сусіду несуть загрозу нашій свободі.

Влада прийме спроби силового регулювання, силовики проявлять приховану жорстокість, появиться кров — у людей зірве дах, що буде далі не знає ніхто. Коли тобі немає що їсти і ти не віриш у завтра, ти підеш на крайнощі.

Кількість жертв буде більшою, ніж від коронавірусу. При цьому постраждалі віком не 60+, а молоде населення, яке могло б працювати та наповнювати бюджет.

Як казав Трамп: «Ми не можемо дозволити, щоб вирішення проблеми [коронавірусу] стало гіршим за саму проблему». Хоча й дії поточної влади не можна назвати рішенням, це радше спроби погасити лісову пожежу старим радянським оцинкованим відром.

Що ми можемо зробити вже зараз? Почати впроваджувати ініціативи для захисту саме груп ризику замість жорсткого карантину. Водночас наполягати на відновленні бізнесу as usual, Швеція точно щось про це знає)

Не хворійте і пам'ятаєте — саме люди творці змін.

5e7b695d2dd85.jpg