Протистояння на столичних Осокорках продовжує хвилювати громадськість. Активісти «Екопарку на Осокорках» намагаються зірвати будівництво сучасного житлового масиву «Патріотика на озерах», яку фінансує АТ АКБ «АРКАДА».

44262525_335618950334418_6586160227601612800_n-500x281.jpg?resize=500%2C281

Кілька «професійних мітингувальщиків» вимагають скасування дозволу КМДА на будівництво житлового масиву «Патріотика на озерах».

Але, у банку «Аркада» впевнені в своїй правоті і кажуть, що всі потрібні документи і дозволи на забудову цієї території є – так що все законно.

Так чого реально добиваються «активісти»? Який ландшафтний парк вони захищають?

Подивимось історію «Екопарку на Осокорках».

Osokorki_centralni_nasayt.jpg?w=640

Ще у далекому 2005 році, закинута ділянка навколо озер Небреж і Тягле була передана в оренду АКБ «Аркада». КМДА офіційно затвердила ГенПлан забудови Осокорків, до 2020 року, який виставлений на офіційному сайті http://kga.gov.ua/…/1196-detalnijplanteritorijirajonuos

І коли забудовник почав розчищати занедбану територію, зариблювати озера, виникли «активісти», які захотіли «віджати» територію під виглядом ландшафтного парку.
До процесу підключились депутати та їхні піар-менеджери, які запустили механізм маніпуляції на базі ГО «Екопарк на Осокорках».

Спочатку розповсюдили петицію на підтримку «Екопарку на Осокорках».
10.02.2016 – петиція набрала необхідну кількість голосів підтримки і була прийнята до розгляду КМДА,
07.11.2017- активісти розробили план з реалізації «екопарку» і лише 21.09.2018 офіційно оприлюднили остаточну версію «Концепції розвитку території „Екопарк Осокорки“. https://ecopark-osokorky.com.ua

До речі, сама „Концепція“ потрапила до Департаменту містобудування та архітектури лише 17.09.2018 року – попереду вибори і для деяких депутатів Київради ландшафтний парк стає чудовим майданчиком для самопіару.

Зрозуміло, що доручень щодо підготовки проекту рішення Київської міської ради про внесення змін до містобудівної документації в частині відображення в Генеральному плані „Екопарку Осокорки“ до Департаменту містобудування та архітектури й досі не надходило. Як і не було рішення „Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Екопарк Осокорки» Київської міської ради.

Той, хто проходив всі бюрократичні щаблі, знає — це довга і складна процедура.
Але, для майбутніх кандидатів в депутати це виграшний пункт для передвиборної програми – є чим «пудрити» мізки своїм виборцям.

Для тих, хто ще й досі сумнівається щодо долі своїх майбутніх квартир, повідомляю: будівництво житлового масиву «Патріотика на озерах» — законне.

Пропоную провести аналіз між концепціями житлового масиву «Патріотики на озерах» і ландшафтного парку.

patriotika_na_ozerah_logo_sait.jpg?w=640&ssl=1

Отже, будівництво «Патріотики на озерах» проводить ТОВ «КонтрактБудСервіс».

Перед тим, як розпочинати будівництво, товариство офіційно замовило детальний план території (ДПТ є проектною документацією з розрахунками, обгрунтуваннями), узгодило його з усіма інстанціями, затвердило в КМДА і підписало договір з АКБ «Аркада» про залучення інвестицій.

В той же час, ландшафтний парк існує виключно у вигляді концепції – це просто мрії купки проплачених «активістів», які не мають під собою ні необхідних узгоджень, ні джерел фінансування.

Що пропонують інвестори житлового масиву? Озеленення території, гармонійне поєднання сучасних житлових будинків, об'єктів інфраструктури з унікальним природним середовищем, інфраструктура (дитячі садочки і школи, заклади торгівлі і розваг), відпочинок на воді, чарівна набережна. Все розвивається за рахунок інвесторів!

Який інтерес інвесторів? Отримати квартиру за гроші нижче вартості на вторинному ринку. Що отримує Київ? Паї за землю і розвиває інфраструктуру міста за рахунок інвестицій приватних осіб. Інвестори отримують квартири. А головне — з бюджету міста гроші витрачати не потрібно.

Це звичайна схема розвитку міста у цивілізованих країнах.

В той же час, захисники «Екопарку» розраховують, що КМДА виступить замовником проекту ландшафтного парку і виділить з бюджету міста гроші платників податків, на створення паркової зони і щорічно буде виділяти гроші на його утримання.

Відчуйте різницю у підходах у вирішені міських проблем? Який шлях вибере КМДА? Звісно – інвесторів.

Ось що розповіли тележурналісти – http://podrobnosti.ua/2266386-hto-stot-za-blokuvan...

Отже, «Екопарк на Осокорках» — це звичайна передвиборча піаркампанія та заробіток «протестувальників»!

А якщо план з ландшафтним парком не затвердять? Тоді на цю територію зайдуть інші забудовники.

44281388_323822468168068_3368866948484956160_n-1-678x381.jpg?resize=640%2C360

А поки «протестувальники» відпрацьовують гроші замовників, «Патріотика на озерах» продовжує будуватися і виконувати свої зобов'язання перед інвесторами.

Забудовники впевнені, що суд, який відбудеться 2 листопада буде на їхню користь, поставить крапку для «балагану» навколо озер на Осокорках і люди вчасно отримають комфортабельне сучасне житло. — пише блогер Р.Петренко

Так і буде! Купка крикунів не має право зривати розвиток Києва!