На початку цього тижня міська влада Івано-Франківська, представлена переважно свободівцями виступила в мережі з приводу християнської етики. Міський голова Руслан Марцінків доручив департаменту освіти звернутися до міністерства освіти з вимогою включити християнську етику до переліку обов'язкових предметів для вивчення у 5-9 класах. Він виклав у фейсбуці пост із провокативним заголовком «Міносвіти проти Християнської етики». «До програми Нової української школи для учнів 5 – 9 класів не потрапила жодна з програм морально-духовного спрямування, – пише Марцінків. – При тому, що програми „Основи християнської етики“, „Біблійна історія та християнська етика“ та „Християнська етика в українській культурі“ успішно пройшли комісію з етики та курсів морально-духовного спрямування. Я вважаю, що вивчення християнської етики потрібне та завжди актуальне! Це частина нашої культури! Мою думку поділяє Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради і готує лист до Міністерства освіти та науки з проханням доповнити список та включити до нього Християнську етику». Заступниця мера свободівка Вікторія Дротянко поширила пост аналогічного змісту.

Під постами одразу з'явилися коментарі, в яких нагадали і меру, і його заступниці про ст. 35 Конституції України, яка гарантує свободу світогляду і віросповідання. Дуже оригінально прокоментувала пост науковиця Іванна Кошель: «релігія як пеніс, добре, що він у вас є, нормально, що ви навіть пишаєтесь, що він у вас є, але тримайте його подалі від дітей». Звичайно, не бракувало й позитивних відгуків, особливо від однопартійців — «Так, важливий предмет. Де немає християнського виховання дітей, у тих країнах, коли діти виростають, батьків віддають у геріатричні пансіонати і узаконюють евтаназію». Ну як же не проїхатися по «бездуховній гейропі»!? Але чомусь ніхто з коментаторів не звернув увагу на інший бік проблеми – а викладати цей предмет хто буде? Добре, в Івано-Франківську переважно українські греко-католицькі церкви, священики якої принаймні не травмуватимуть ніжні дитячі души розповідями про «рускій мір». А що буде робитися вже в сусідній Тернопільській області, в Почаївських школах наприклад? Чому їх навчить направлений з луб'янки новий благочинний (заступник намісника) ієромонах Захарія, з під ряси якого стирчать погони фсбешника, або сам намісник та братія з чорної діри «придністров'я» Володимир? Чому може навчити дітей біснуватий Лука(вий) та його приспішники в Запоріжжі, підручні одного зі стовпів «рускага міра» Агафангела в Одесі, Паши-мерседеса в Києві чи поціновувача рожевощоких пономарчиків Антонія в Хмельницькому? Чому будуть навчати замасковані фсбешники в Херсонській області дітей киримли, — що вони «ізмєннікі савєцкой родіни»? Марцінків і свободівці не бачать далі свого власного носа? Це така містечковість, недалекоглядність чи свідома провокація? Хоча фсбешники в рясях і без нього вже давно належним чином обробили шкільних вчителів, так що ті і самі до них вчащають і «діточок свої ведуть» і співають українські колядки «на бохоугоднам язиге» і постачають рожевощоких пономарчиків чорнорізним збоченцям.

Без заборони діяльності в школах, збройних силах, поліції тощо цих фсбешників в рясах, що маскуються під церкву з назвою УПЦ, ніякої Християнської етики бути не може.

Майбутній викладач Християнської етики Захар(ов) (за Марцінківим):

60f9108a2e10e.png


А поки Марцінків не переконав «видатного плагіатора сучасності» на посаді міністра в необхідності допустити фсбешників в рясах до калічення дитячих душ, на фронт насуваються зливи. Роман Донік криком кричить, що потрібні 20 мотопомп для брудної води FPTW30+олива на обкатку та роботу та шланги напірні 75мм по 20 метрів на помпи, а також грязеві шини 265/75 R16 на субурбан, який буде лазить там де ніхто не зможе проїхати. Допоможіть нашим захисникам, бо владі до них діла не має:

Приват 4731 2196 1942 3175 Донік Роман