В Мінекономіки попрацювали. Готували «Стратегію стратегію розвитку промислового комплексу» понад рік під керівництвом першого заступника Міністра Максима Нефьодова, який на днях презентував проект для Національний комітет з промислового розвитку, де його відхилили. Після нищівної критики Дмитра Олійника та інших реальних виробників.

Вийшов недолугий напів-реферат, напів-ессе на 30 сторінок. Порожній як парагвайський бубон. Без належної конкретики та хоча б згадки таких важливих промислових інститутів й механізмів розвитку як-то експортно-кредитне агентство, держбанк розвитку, вимоги локалізації при держзакупівлях, компенсація відсоткових ставок за кредитами, державне інвестування та ін. Повністю проігнорували також Модель промислової політики, затверджену Комітетом Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва ще на початку 2015 року. Але при цьому дали посилання на відому президентську «Стратегію-2020».

Яка стратегія, така й політика. Яка політика, такі й результати.

Згоден з критичною оцінкою Федерації роботодавців України. Профільний Комітет та парламент обов'язково скажуть своє слово і щодо проекту Стратегії і по «промисловій політиці Мінекономіки» в цілому.