Я вже бачила багато версій цих «питань Зеленському» за мотивами дебатів, але все ж вирішила скласти свій список. Отже:

«У мене питання, які попросили поставити українці в інтернеті:

- Как так получилось, что Украина стала еще беднее при самом народном президенте за всю историю, а предпологаемый „конец эпохи бедности“ превратился в „начало епохи выживания“?

- Почему по делу Шеремета в срочном порядке провели громкую прес-конференцию и организовали арест случайных людей , а тех, кто вывозил из страны средства индивидуальный защиты в разгар пандемии, еще даже не начинали искать?

- Как вы спите по ночам?

- Почему никто не сидит за торговлю государственным должностями?

- Почему спустя 6 лет мы так и не знаем имена убийц на Майдане, а тех, чьи фамилии мы знаем, вы лично отпустили в РФ без приговора и даже не обсудили это решение с родными героев Небесной сотни?

- Чи не хотіли б ви взяти участь у експерименті і спробувати прожити на півтори тисячі грн пенсії хоча б місяць?

- Как можно было на 6ой год войны, осознавая опасность, отводить войска на линии разграничения?

- Скільки грошей вам та олігархам за вашою спиною потрібно взяти з бюджету країни, щоб наїстися? Чому ми вже маємо програні державою суди по Приватбанку, і скільки їх ще буде?

- Куди поділися наші карпатські ліси?

- Чому не покарані прибічники Януковича, а деякі з них займають посади у вашому уряді та інших державних установах чи знову грають роль „смотрящіх“ на всіх рівнях?

- Скільки вам особисто занесли за експорт електроенергії та вугілля з РФ?

- Чому ви відмінили закон про державне фінансування Пласту та чому деякі депутати вашої монобільшісті часто заявляють про можливий перегляд закону про українську мову?

- Чому зняття недоторканністі з депутатів обернулось кримінальними справами на ваших політичних опонентів, а не на корупціонерів вашої монобільшості чи уряду ?

- Чому всі ваші люди мають обидві руки?

- Чому ви дозволяєте собі спілкування з військовими та державними службовцями на „ти“?

- Добровольці й патріоти опинилися в тюрмах, бо для вас вони загроза?

- Чи пам'ятаєте ви таке слово як люстрація?

- Яка ваша доля незаконного копання бурштину?

- Чому ваші фільми досі можна побачити в РФ?

- За чиї гроші ви їздили в Оман та чому ви відпочивали більше 6 разів за один рік?

- Як відбулося скорочення бюджету за статтями „пільги, субсидії“, „фонд регіонального розвитку“, „розвиток культури і спорту“, „субвенції територіальним громадам“, „соц захист педагогів та нова українська школа“ при повному збереженні фінансування вашого офісу, прокурорів, кабміну та МВС ?

- Чому деякі олігархі та прибічники Януковича припинили ховатися і вільно повернулися в Україну продовж вашого правління ?

- Враховуючи всі питання, які я вам поставила, головне питання: чи понесе кримінальну відповідальність вся ваша зелена влада, і в тому числі ви, чи будете ви, якщо доведеться опинитися в суді, говорити, що це помства і політичне переслідування?

- Коротке питання, на яке відповідь „так“ чи „ні“. Вам не соромно?»

Взагалі це ще не всі питання до Зеленського, але хай би відповів спочатку на ці.

Продовження тут і тут