Широковідомий і популярний в Україні гурт "THE HARDKISS" я жартома називаю тими, хто «ледве не поїхав на Євробачення». І кажу це виключно з поваги до почесного другого місця на нацвідборі 2016. А тепер уявімо, що гурт таки поїхав і зайняв якесь умовне не ганебне місце.

Проходить рік. Президент підписує галасний і багатообіцяючий указ (як один з небагатьох, за котрі варто подякувати, хоч і прийнятий із запізненням в 3 роки) про заборону діяльності російських соцмереж. Цей самий гурт 16 травня публікує пост, з яким пропоную ознайомитися нижче.

Очевидно, що музика, яка ЗМОГЛА в цій країні і в цих умовах для митців вибитися в щось вище за «Залатой грамафон», варта поваги і уваги. АЛЕ! Як би там не було, проте в кожної нормальної держави суверенітет та національна свідомість має більшу вагу над культурним продуктом. Кажучи простіше, варто відрізняти права від обов'язків. І те, що зробив Порошенко, — обов'язок.

Коли гурт, який годується українським народом, в такій ситуації продовжує думати виключно про свій гаманець, то скільки там культури? Скільки там мистецтва?

591c62b56b4f7.jpg591c6294ba133.jpg