Багатостраждальна земля київська продовжує потерпати від нашестя спраглих до безлімітного збагачення персон сумнівної репутації. Цього разу з такими зіштовхнулися і мешканці Святошинського району, де на перетині вулиць Львівська та Живописна забудовник зібрався вліпити «свічку» просто на зеленій зоні.

Звісно, отримати в оренду земельну ділянку, на жаль, в нашій країні для аби-кого є майже неможливим. Залишилося з'ясувати, хто ж з нашої «еліти» до цього причетний.

Для довідки: всі фірми, що зареєстровані на єдиній адресі (Дніпро, вул. Собінова, 1) виділені в тексті жирним курсивом.

Орендарем на ділянці є ТОВ «ПІВДЕНБУДКОНТРАКТ», зареєстроване в Дніпрі на вул. Собінова, 1, засноване ТОВ «АВЕРС-А» та ТОВ «Альтус Ассетс Актівітіс». Бенефеціарними власниками вказано Чавичалова Ю. та Крамара Є., які також є засновниками згаданої «Альтус Ассетс Актівітіс». Керівником «Південбудконтракту» з 2016 року є Сенько Ігор Іванович. Сенько в свою чергу зазначається керівником ще семи компаній, серед яких:

1. ТОВ «ТЕРА ПАРАДІЗ» – засновники вищезгадані ТОВ «АВЕРС-А» та ТОВ «Альтус Ассетс Актівітіс» (Чавичалов, Крамар).

2. ТОВ «ЕФ АЙ ЕМ ОФІС ЦЕНТР МАГНІТОГОРСЬКА-2» – засновники: офшор «ДЖАРОМ КОНСАЛТАНТС ЛІМІТЕД» та ПрАТ «АЙРЕС», а кінцевим бенефеціаром є обіцяна в назві статті нардеп комуністка та мільйонер КАЛЕТНИК Оксана Миколаївна.

3. ТОВ «ЕФ АЙ ЕМ ОФІС ЦЕНТР» – засноване ТОВ «ВКФ „УКРСЕЛЬХОЗПРОМ“, яке належить Вадиму Єрмолаєву – тіньовому олігарху з Дніпра. На сьогодні бенефеціаром зазначається Вишневська О. Є., втім, ще до кінця січня цього року значилася Калетник О. М, а її батька Калетника Миколу Миколайовича в кінці лютого на посаді керівника замінили Сеньком.

4. ТОВ „ЕФ АЙ ЕМ СЕРВІС“ – заснована ТОВ „ВКФ «УКРСЕЛЬХОЗПРОМ» Єрмолаєва, ТОВ «ЕФ АЙ ЕМ ГРУП КОМПАНІ» Оксани Калетник.

5adf8e0a295b6.png

Факт наявності у фірм одного керівника і реєстрація на спільній адресі є досить переконливим, аби прослідкувати взаємозалежності. Але це не все. Поки рухаємося до «Самопомочі» і тут маємо цілу історію ТОВових офшорно-алкогольних стосунків.

Відштовхуємося від того ж «Південбудконтракту» і його засновників: ТОВ «Аверс-А» та ТОВ «Альтус Ассетс Актівітіс» (Чавичалова та Крамара).

«АВЕРС-А» бере участь у заснуванні ТОВ «АГРОТЕК-ІНВЕСТ», яку реєструє разом з (ось же!) колишнім депутатом Дніпропетровської облради від «Самопомочі» Сагановичем Дмитром Васильовичем та його офшором «АГРОТЕК ІНТЕРНЕШНЛ ЛТД»,.

«АГРОТЕК ІНТЕРНЕШНЛ ЛТД» та ще чотири офшори Саганович оприлюднює в своїй декларації за 2018 рік. Окрім того -- дві квартири в Дніпрі (126 та 56 м2), в Болгарії (96 м2) та в Маріуполі (110 м2), 21 земельну ділянку в Криму, 550 тис. доларів готівкою та 1,5 млн. в гривнях.

Інший засновник «Південбудконтракту» ТОВ «Альтус Ассетс Актівітіс» (Чавичалов та Крамар) також має спільний бізнес із Сагановичем. Вони разом реєструють ТОВ «АВЕРС-ГРУП» та ТОВ «АДВАНС-ЛІЗИНГ», де бенефіціаром стає Саганович та його офшор.

Два з двох. Чавичалов та Крамар як бенефеціари «ПІВДЕНБУДКОНТРАКТУ» через його обидві фірми-засновниці мають бізнес із Сагановичем.

Сам же Саганович із «САМОПОМОЧІ» теж є не останньою людиною в цьому ланцюгу. Разом з офшорною компанією «Армада Комерс ЛТД» він зареєстрував ТОВ «ТД „Армада ЛТД“ — фірма Єрмолаєва, яка виграла державних тендерів на понад 170 млн. гривень. На вказаний офшор рішенням Антимонопольного комітету України від 22 січня 2016 року надано дозвіл на набуття активів Єрмолаєву Вадиму.

ТОВ „ЕФ АЙ ЕМ ГРУП КОМПАНІ“, яка повністю належить Калетник, разом із фірмою Єрмолаєва „УКРСЕЛЬХОЗПРОМ“ є власниками ще кількох спільних фірм («ЕФ АЙ ЕМ ЕЛІТСТРОЙ» та «ЕФ АЙ ЕМ СЕРВІС»). Свого часу Саганович із «САМОПОМОЧІ» був керівником фірми Єрмолаєва «УКРСЕЛЬХОЗПРОМ». Загалом, у комуністки Калетник і Єрмолаєва більше десятка спільних фірм, де вони напряму фігурують бенефеціарами поруч.

Окрім депутата від «САМОПОМОЧІ» беззаперечними є прямі фінансові зв'язки бенефеціарів «ПІВДЕНБУДКОНТРАКТУ» і з самою комуністкою Калетник.

Та ж ТОВ «ЕФ АЙ ЕМ ГРУП КОМПАНІ» Калетник разом із засновницею «ПІВДЕНБУДКОНТРАКТУ» ТОВ «АВЕРС-А» та ПП «Комбітех-V» Чавичалова та Крамара є власниками спільної фірми «ЕФ АЙ ЕМ ОФІС ЦЕНТР МАГНІТОГОРСЬКА». Далі та ж фірма-засновник «ПІВДЕНБУДКОНТРАКТУ» ТОВ «Альтус Ассетс Актівітіс» заснувала ТОВ «ТД „АГРОАЛЬЯНС“, де бенефеціаром є Єрмолаєв.

Окрім всього на спільній з „ПІВДЕНБУДКОНТРАКТОМ“ адресі зареєстована ледве не пра-прабабця всіх фірм Єрмолаєва ПрАТ „АЛЕФ-ВИНАЛЬ“засновниця його всієї спиртової індустрії («АЛЕФ-ВИНАЛЬ-КРИМ», ПрАТ «СТАРОКРИМСЬКИЙ» та «ВИНАГРОКОМПЛЕКС»). Мова йде про коньяки «Жан-Жак», «Золота Амфора», «Вілла Крим», «Клінков» та інші.

Отже, що ми маємо у висновку.

1. Орендар на Львівській-Живописній – фірма, зареєстрована Чавичаловим та Крамаром, які напряму мають спільний бізнес разом з екс-депутатом Дніпропетровської облради від «Самопомочі» Сагановичем з його вражаючою декларацією, Єрмолаєвим Вадимом з його алкоіндустрією та офшорами і, зрештою, вишенька на торті – Оксана Калетник, яку зайве рекламувати не потрібно.

2. Раніше вся спиртова лінія «Виналь» Єрмолаєва користувалася послугами банку «АКТАБАНК», який був заснований однією з фірм Чавичалова та Крамара. Після обрання Порошенка в 2014 році банк різко банкрутує, і вся спиртова вертикаль Єрмолаєва переводить активи у «ПУМБ».

3. Більшість фірм, якими пов'язана ця п'ятірка (Чавичалов, Крамар, Саганович, Єрмолаєв та Калетник), зареєстровані за єдиною адресою в Дніпрі та мають спільного керівника.

4. Більшість кандидатів в міську та обласну ради в Дніпрі від «Самопомочі» так чи інакше пов'язані з компаніями, зареєстрованими за тією ж адресою, що і «АЛЕФ-ВИНАЛЬ», «ПІВДЕНБУДКОНТРАКТ» та інші, позначені в тексті курсивом (Дніпро, вул. Собінова, 1). До прикладу, Прохоров О. (бенефеціар ТОВ «Компанія Альбіон», заснована Сагановичем), Пономарчук В. (гендиректор ТОВ «ТД „АГРОАЛЬЯНС“ — бенефеціари Саганович, Чавичалов, Крамар) та інші. Окрім того, за цією адресою мають фірми і депутати від „Опоблоку“.

Оскільки на цій адресі за найскромнішими підрахунками зареєстровано близько двохсот пов'язаних фірм, очевидно, що спільному бізнесу комуністів та „Самопомочі“ в Дніпрі тіснувато. Так вихідці з родового гнізда фірм Єрмолаєва намагаються осісти в столиці, заробивши чегровий шматок на забудуваванні зелених зон багатоповерхівками.