5f7434f417233.jpg

Соціальні мережі переповнює істерія щодо заяви Фокіна, який не бачить доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією. Так, докази вже давно знищили, приховали, не світять і заперечують не лише у Путіна.

Якщо хто забув — нагадую: підписані Мінські угоди у 2015 році за своєю суттю і передбачають врегулювання конфлікту (так тоді назвали війну) за сценарієм констатації громадянського конфлікту чи громадянської війни. І тристороння контактна група в Мінську – це Україна, Росія та «ЛНР+ДНР». Хоча нам постійно намагаються впарювати інше. Мовляв там є ОБСЄ. Так, є. І що?

І всі дії команди Зеленського були (і є) спрямовані саме на виконання Мінських угод. Але нині щось пішло не так. І не в переговорному процесі, а в офісі президента України.

Ось для прикладу реакція головних гравців на Банковій.

Аваков (це не перша його заява) закликав гнати Фокіна — «Махрового ідіота не можна сховати за старістю». Під Аваковим підгорає крісло, Аваков здаватися без бою не збирається. Відтак йде атака на «дерижера» Мінського кейсу – на Єрмака.

А що Єрмак? З огляду на купу негативу в його сторону та допущені помилки на кшталт Андрія Богдана (усьо під себе гребти не можна, не понесеш) Єрмак змушений злити Фокіна для того аби трохи притушити пожежу й випустити пар.

Єрмак відреагував на слова Фокіна – «Моя особиста позиція — пан Фокін має піти з ТКГ». Можливо навіть і кума Колю Тищенка засуне. Хоча це вже не так важливо. Швидше Коля очолить парламентську групу по ТКГ на кшталт ініціативи Медведчука. Чим далі тим активніше ця інфо виходить на поверхню.

А що Зеленський? Зеленському також мовчати не зручно, бо він взагалі не контролює процес, а лише рефлексує на те, як грають в дворцовий переворот його соратники: Аваков, Єрмак, Шефір та інші.

Офіс Президента України – «Очевидно, що кожен, хто представляє державу, повинен завжди пам'ятати, що не можна плутати офіційне з особистим. Якщо є розходження в позиціях, а власне бачення, яким би воно не було, відрізняється від державного, потрібно обирати державне доти, доки представляєш державу. Не особисте, а саме державне бачення».

Усі відрефлексували, переговорний процес має усі шанси отримати новий поштовх.

А щодо Авакова, Єрмака і 95-го кварталу в ОПУ на чолі з Шефіром то це звична політична рутина. Хто кого посуне покаже час. Але боротьба буде непростою, бо навіть вічний міністр МВС усвідомлює, що останнє слово в парламентсько-президентській Україні за преЗедентом.