В далекому 2011-му році, який виглядає таким далеким минулим тільки через буремність подій в Україні, тодішній губернатор донецької області, регіонал Анатолій Близнюк, задекларувавши річний дохід у 400 тис. гривень, заявив:

«2,5 тисячі забезпечують на сьогоднішній день нормальний споживчий кошик, що передбачено біологічною нормою на всі сто відсотків», — відзначив губернатор.

Така заява викликала зворотній тролінг на той час заступника партії Батьківщина, Олександра Турчинова, про що й написала УП.

«С одной стороны, я не думаю, что в Донецке живут какие-то особые люди, способные себе ни в чем не отказывать на 300$ в месяц. Хотя и эти деньги получают там далеко не все... А с другой, представители Партии регионов уже не скрывают, что они воспринимают большинство украинцев, как биомассу», — отметил Турчинов.
«Этой биомассе ними отводится несложная роль: довольствоваться своей „биологической нормой“, потребляя ограниченный набор дешевых продуктов, размножаться и работать на Партию регионов. И на этом нужный вождям Партии регионов биологический круг человеческого существования замыкается», — заявил он.

Так слово «біомаса» з'явилося в політичному житті України та надалі часто вживалося багатьма політиками, політекспертами та журналістами, аж до епічного народофобського есе Сергія Лещенко «Ты Быдло»

«Кто быдло? Тебе за монитором ничего не видно, – Капа и Картель.

Можна навіть констатувати, що вкорінене народофобство в середовищі українських «еліт» стало негласним кодом допуску «нагору», не тільки для безпосередніх учасників, але й для їх обслуговуючого медіа-персоналу.

Отже, народофобія, що була оформлена смисловими конструкціями на кшталт звинувачення народу у всіх бідах України, замість конкретних чиновників та представників влади, що мають конкретну посаду та фамілію; через ігнорування думки та волі більшості, через профанацію «почни з себе» до того як почали працювати державні інституції й таке інше – все це розповсюджується провладними пропагандистами та є чудовим фільтром для того, щоб їх виявляти та сортувати, бо деяким з них досі вдається вдало маскуватися під представників громадського суспільства.

Щоб робити ті справи, що дозволяли й досі дозволяють собі ті представники правлячого класу, кого Сергій Дацюк нещодавно влучно назвав «моральними уродами„, народофобство для них є необхідною умовою для компромісу з совістю.

Подивіться, якщо олігарх або чиновник краде гроші з бюджету, тобто у самого народу, він, звичайно, не може мислити народ, наприклад, як «волю Бога» (Прим. хоча існує багато саме показно «набожних» хабарників), або хоча б як щось свідоме та рідне, бо це би викликало когнітивний дисонанс та додатковий внутрішній стрес.

В зворотньому випадку, найпошириніше виправдання торговців наркотиками: «якщо я цього не роблю, то зробить хтось інший», українським корупціонерам та їх обслуговуючому персоналу було би застосовувати набагато важче для внутрішнього компромісу з совістю.

Але якщо правлячий клас з медіа-поплічниками продовжує рахувати народ біомасою, тоді, можливо, справедливіше таку ситуацію визнати та провести розрахунки?

Дивіться, що виходить.

Люди складають приблизно 350 млн. тон біомаси у живій вазі, це правда, де на українців приходиться близько 2 млн. тон.

1% української біомаси, тобто всього навсього 20 тис. тон біомаси володіє 70% національних багатств України.

Сукупний капітал всього лише 500 кілограмів української біомаси контролює капітал у 130 млрд. доларів, що складає близько 80% річного ВВП, тобто це близько до того, що решта 2 млн. тон заробляє за рік.

Таке нерівномірне розподілення капіталу по біомасі є одним з найвищих у світі, за даними МВФ є не тільки причиною стаграції світової економіки, але, у радикальних проявах, які ми бачимо в Україні може стати причиною втрати суверенітету.

І тоді виникає питання, що, можливо, тільки тому що більшість українців вважає себе саме людьми, мислячими толерантними та моральними істотами така ситуація досі має місце бути?

Бо протистоїть громаді правлячий клас, який на мотиваційному рівні можна охарактеризувати у кращому випадку, як інсектів-паразитів, що сприймають решту саме як «біомасовий» ресурс, що два Майдани так і не змогли змінити.

Отже, можливо, відношення суспільства до таких «еліт» адекватним чином не буде ані аморальним, ані жорстоким, бо це всього лише 500 кг зайвої біомаси?

Группа ПК

Приглашаем опытных пользователей Facebook, авторов и аналитиков в лучшую дискуссионную площадку украинского Facebook, группу «Pro.Капіталізм»

В файлах группы: экслюзивные переводы материалов западных мозговых центров, обзоры книг, кейс-стади молодых политиков, обзоры с места событий, критика всех и вся, патріотизмЪ, ключевые тезисы современных теорий, соц. инженерный контент, упражнения, эксперименты, фабрика мэмов, проактивная модерация, прекрасная аудитория, вход ограничен.

#гумор #нінасильству #біомаса #підхід #мораль #адекватність #еліти #правлячийклас #розрахунки #турчинов